Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Συγκίνηση στην Αμμόχωστο - Γιόρτασαν τα Θεοφάνεια μετά από 42 χρόνια [photos]






Μετά από 42 ολόκληρα χρόνια τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός των Υδάτων στην θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε σε μικρή απόσταση από την περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης. Περίπου 20 Ελληνοκύπριοι βούτηξαν στην θάλασσα ενώ για να συμμετάσχουν στην τελετή μετέβησαν στην Αμμόχωστο από το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου πάνω από 1.000 Ελληνοκύπριοι. Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Καιρός:για Πέμπτη 7-1-2016




Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Στερεά και νοτιότερα, στη Θράκη και στο Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΒΡΕ ΨΕΥΤΡΑ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ


Ελληνική ταινία:ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ


Έξυπνα σπίτια, αυτοκίνητα κινητά, παιχνίδια θα μας παρακολουθούν το 2016

Έξυπνα σπίτια, αυτοκίνητα κινητά, παιχνίδια θα μας παρακολουθούν το 2016
Τα πάντα γύρω μας θα αρχίσουν να εμφανίζουν αυξημένη νοημοσύνη: τα αυτοκίνητά μας, τα σπίτια, τα παιχνίδια με κορωνίδα όλων αυτών τις νέες συσκευές κινητών.
 Ίσως, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα μίας εποχής που τελειώνει, το τηλεκοντρόλ να αποτελέσει παρελθόν καθώς οι νέες τηλεοράσεις σε ακούνε, διαρκώς.

Συγκλονιστικό βίντεο: Έτσι εκπαιδεύονται οι Έλληνες κομάντο

OYK
Θέλει αρετή και τόλμη για μπεις στους επίλεκτους του Ελληνικού Στρατού
Η εκπαίδευση είναι πολύ σκληρή και απαιτεί άνδρες που… να το λέει η καρδιά τους.
Για να αντέξουν δεν αρκεί μόνο η σωματική δύναμη… αυτό που χρειάζονται είναι ψυχική δύναμη και καθαρό μυαλό.
Πολλοί το επιχειρούν. Ελάχιστοι φθάνουν στο τέλος.
Δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε τι σημαίνει να ανήκεις στην ελίτ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων…

Ένα από τα ωραιότερα βίντεο που θα δεις ποτέ: Ο ελληνικός ουρανός 365 μέρες το χρόνο

657778-capture.png

Ένα timelapse βίντεο, με τον τίτλο Greek Skies, αφιερωμένο στον ελληνικό ουρανό, κέρδισε το βραβείο Best of the Fest των Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA), καθώς συμμετείχε στην επίσημη επιλογή των Los Angeles Independent Film Festival Awards για τον μήνα Δεκέμβριο….

ΑΙΣΧΟΣ! Την ώρα που ο λαός λιμοκτονεί :Aυτοί είναι οι μισθοί των γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία!!!


Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τα υπουργεία έγγραφες απαντήσεις για τις αποδοχές των γενικών και ειδικών γραμματέων, που αποτελούν και το ανώτατο όριο αποδοχών στο Δημόσιο. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τηρούνται οι πρόνοιες της απόφασης και της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών.
Ενδεικτικά, οι αποδοχές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών -που το 2010, μετά τις μειώσεις, είχαν διαμορφωθεί στα 5.981 ευρώ- από 1.1.2013 διαμορφώθηκαν στο ποσό των 4.750 ευρώ.

Καύση νεκρών: Τραβάει το σχοινί η κυβέρνηση με την Εκκλησία


657837-kafsi.nekron.jpg

Την επιβολή δια νόμου της τέλεσης θρησκευτικής κηδείας σε ανθρώπους που έχουν επιλέξει την αποτέφρωσή τους, επιχειρεί από το «παράθυρο» η κυβέρνηση.Λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του νόμου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και σε ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλλου,

Στραβελάκης κατά Σεβασμιωτάτου Κορίνθου: Κάνατε κήρυγμα μισαλλοδοξίας και μίσους….

2016-01-05_123925
Γράφει ο Θάνος
Ετυχε να ακούσω σήμερα τον δημοσιογράφο του Real FM Νίκο Στραβελάκη που με τον γνωστό πάντα νεοταξίτικο τρόπο του σχολιάζει την εκάστοτε δημοσιότητα…
Οι απόψεις του είναι παρόμοιες με του άλλου νεοταξίτη δημοσιογράφου Πρετεντέρη γι αυτό άλλωστε και οι δύο έχουν «αφήσει εποχή» στο κατάπτυστο βρωμοκάναλο MEGA….

Σαββατιάτικα,Κυριακάτικα κι αργίες θα πληρώνονται οι στρατιωτικοί - Έγγραφο Α/ΓΕΕΘΑ


“Σαββατιάτικα”, “Κυριακάτικα” και αργίες θα πληρώνονται όσοι στρατιωτικοί θα εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες. 
Με έγγραφο που υπογράφει ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης “καθορίζεται η καταβολή αποζημίωσης στο μόνιμο προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα,τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες -όπως αυτές αναλυτικά καταγράφονται στην σχετική διαταγή…”

Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;

Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/1/2016

                               
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Τα Αγια Θεοφάνεια



Μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.
Το όνομα της εορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού.