Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 2-1-2016




Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016.

Πρωτοχρονιά - Πρωτομηνιά - Πασχάλης


ΣΚΗΝΕΣ ΓΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ


Μάθε τα πάντα για τη σαμπάνια, να κάνεις στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τον... ειδικό!

Γεμίζω ένα λυγερόκορμο ποτήρι και υποκύπτω στη γοητεία των φυσαλίδων. “Αλήθεια πόσες να είναι”, αναρωτιέμαι καθώς απολαμβάνω το χρυσό κορδόνι που ανεβαίνει παιχνιδιάρικα στα χείλη του ποτηριού. 
Το φέρνω κοντά μου και αισθάνομαι να με τυλίγουν τα αρώματα της. Την αφήνω να κυλήσει μέσα μου και νιώθω χιλιάδες μικρές εκρήξεις. Της παραδίδομαι. Οχι, δεν περιμένω να βρω το άλλοθι μια γιορτής για να απολαύσω μια σαμπάνια, αλλά είναι βέβαιο ότι η λάμψη μιας γιορτής μεγαλώνει αν τη δεις μέσα από τις φυσαλίδες. Τα μυστικά της σαμπάνιας -όπως και του κρασιού γενικότερα- είναι πολλά

ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ – ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΒΟΤΑΝΑ


lifehub-votana-112

Αγγειοπάθεια Αδωνις, αμαμελίδα, γκι, γκίγκο,δενδρολίβανο, κριθάρι, μαντζουράνα
Άγχος Βαλεριάνα, μαντζουράνα, μενεξές,σπάρτο, γκίνσενγκ
Αδενοπάθεια Αγριάδα, γλυκάνισο, γκίνσενγκ, δενδρολίβανο, κισσός, μηνύανθος,μυρτίλο, πικραλίδα, τσουκνίδα

11 ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν τα εστιατόρια για να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα

enallaktikos-gr-katalogos-estiatorio-katanalosi

Μη σας φαίνεται περίεργο που βγαίνετε για να φάτε κάτι πρόχειρο και καταλήγετε να δίνετε μία περιουσία, χωρίς να καταλαβαίνετε πώς την πατήσατε.

Σύμφωνα με το Business Insider, πίσω από τους καταλόγους των εστιατορίων υπάρχει ολόκληρη μελέτη από ψυχολόγους και συμβούλους, που έχουν σκεφτεί πολύ προσεκτικά πως θα διαμορφωθεί το μενού ώστε να είναι πιο θελκτικό στον καταναλωτή.

ΔΩΡΕΑΝ | Τα Άπαντα του Παπαδιαμάντη ΕΔΩ



Η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών προσφέρει  ελεύθερη ψηφιακή πρόσβαση σε όλους στο λογοτεχνικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. 

Ποια γλώσσα θα μιλούν οι περισσότεροι άνθρωποι το 2050;

perierga.gr - Ποια γλώσσα θα μιλούν οι περισσότεροι άνθρωποι το 2050;
Η κινεζική, η αγγλική και η ισπανική είναι οι τρεις γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο σήμερα στον πλανήτη και φυσικά η κατάκτηση αυτή δεν έχει να κάνει με τη γοητεία ή την ευκολία των τριών αυτών γλωσσών όσο και με πληθυσμιακά κριτήρια. Με αυτά τα δεδομένα, εάν κάποιος ρωτούσε στη συνέχεια “ποια θα είναι η γλώσσα που θα μιλιέται από περισσότερους το 2050″, κάποιος θα επέλεγε μία από τις τρεις. Λογικό αλλά και όχι και σωστό.

Αυτοί είναι οι πρώην βουλευτές που "βούλιαξαν" την Ελλάδα και ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων - Ανάμεσα τους και πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα



Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

της Μαρίνας Νικολάκη 
Πολιτικοί που "βούλιαξαν" τη χώρα τα τελευταία χρόνια και την καταδίκασαν στα μνημόνια έρχονται τώρα και ζητούν με τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών (είναι συνολικά 117) απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος (ο οποίος τώρα παραιτήθηκε από τις αξιώσεις του) και ο Τάσος Μαντέλης.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΕΠΙΣΗΜΟ: Παράταση ως τις 8 Ιανουαρίου

aftokinita_teli
Την παράταση για την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016 και την κατάθεση πινακίδων, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Η ανακοίνωση:
Το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Επισημαίνει, επίσης, ότι:

Πώς να τοποθετήσετε σωστά τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο σας [βίντεο]

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG3asTAs5OIo1GiFM3yWj0-GstdGWFp85pFstWJ-KwG_VHDjkQWhzBDdG4KXwm67T03UOdpvZ9IQ4U9dRUIRJTSdmtOO-AsM07wPpYZuE8ZYUL0CFcSmvhYWRdETvgZ9mgwRT86e69S00/s1600/5.jpgΗ ΕΜΥ προειδοποιεί ότι σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και παγετό θα πλήξει τη χώρα τις ημέρες των γιορτών.

Γι αυτό όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν οδικώς θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ τους. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν και πως θα τις τοποθετούν στα ελαστικά. Πέρυσι το ΚΤΕΟ με αφορμή την κακοκαιρία είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με ακριβείς οδηγίες για το πώς να τοποθετήσουμε σωστά τις αλυσίδες στο όχημα μας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (η ιστορία και το έθιμο της βασιλόπιτας- από ένα παλιό αναγνωστικό)

https://antexoume.files.wordpress.com/2014/12/ceb2ceb1cf83ceb9cebbcebfcf80ceb9cf84ceb1.jpg?w=613Ό δάσκαλος εξήγησε σήμερα γιατί κάνομε στά σπίτια μας βασιλόπιτα.

— Στά παλιά χρόνια, είπε στά παιδιά, όταν ήταν Επίσκοπος στην Καισαρεία, ό Μέγας Βασίλειος, έ­τυχε νά είναι διοικητής της Καππαδοκίας ένας ει­δωλολάτρης, πολύ κακός, σκληρός και φιλοχρή­ματος άνθρωπος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/1/2016


                         
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου

Εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου
Γιορτάζουμε σήμερα 1 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.
Ο Μέγας Βασίλειος ήταν ένας διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γεννήθηκε το 329 μ.Χ., στη Νεοκαισάρεια του Πόντου στο χωριό Άννησα και μεγάλωσε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Είχε 8 αδέρφια, 3 αγόρια και 5 κορίτσια. Οι γονείς του ονομάζονταν Βασίλειος, και Εμμέλεια, ευσεβείς χριστιανοί και πλούσιοι.
Αυτοί μάλιστα έθεσαν και τις πρώτες πνευματικές βάσεις του Αγίου. Με εφόδιο λοιπόν αυτή τη χριστιανική ανατροφή, ο Βασίλειος αρχίζει μια καταπληκτική ανοδική πνευματική πορεία.

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά-Ευτυχισμένο το 2016 απαλλαγμένο από την " τυραννία"