Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός:για Τετάρτη 30-12-2015



Καλό καιρό στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Ήπειρο και νεφώσεις με βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΟΥΡΑΝΟ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ


Ελληνική ταινία:Γυναίκες δηλητήριο


Πως θα συνέλθετε μετά από ένα ξέφρενο πάρτι -Μικρές συμβουλές για να μην… μεθύσετε

«Hangover»… αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την επόμενη μέρα από ένα μεθύσι… Γιορτές έχουμε και η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται.

Ωστόσο, η επόμενη μέρα είναι συνήθως αρκετά δυσάρεστη, αφού συνοδεύεται από έντονο πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές.
Γι’ αυτό το λόγο, αυτή τη μέρα θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το διαιτολόγιο σας, το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρύ.

Κάνε το τεστ και δες πώς ο αριθμός του κινητού σου αποκαλύπτει την ηλικία σου!



Ένα μαθηματικό τεστ με προσθέσεις, αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς δείχνει πώς το κινητό αποκαλύπτει την ηλικία του κατόχου του.
Ακολούθησε απλά τα παρακάτω βήματα;
1) Γράψε το τελευταίο ψηφίο του κινητού τηλεφώνου σου.
2) Πολλαπλασίασε τον επί 2.
3) Μετά πρόσθεσε το 5.

Σας χάλασε το φερμουάρ; Φτιάξτε το μόνοι σας σε ένα λεπτό! (βίντεο)

1Το φερμουάρ είναι ίσως από τις καλύτερες εφευρέσεις του αιώνα. Για αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι η εφεύρεσή αυτή έφερε την επανάσταση στη βιομηχανία και την αγορά της κλωστοϋφαντουργίας πίσω στη δεκαετία του ’20 και σήμερα, παραμένει ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ανοίξουμε και να κλείσουμε κάθε είδους κλωστοϋφαντουργικών ειδών ένδυσης, σακίδια, βαλίτσες, τσάντες ή χαρτοφυλάκια.

Ο κινηματογράφος έγινε 120 ετών! -Η πρώτη ταινία (βίντεο)

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1895, οι αδερφοί Λιμιέρ έκαναν την πρώτη δημόσια προβολή, στο ινδικό σαλόνι του Grand Cafe στο Παρίσι, της πρώτης ταινίας μικρού μήκους. 
Η ημερομηνία αυτή αναφέρεται από πολλούς ως η επίσημη ημέρα που ο κινηματογράφος με την σημερινή του γνωστή μορφή έκανε την εμφάνισή του. Εκείνη τη δημόσια προβολή παρακολούθησαν συνολικά 35 άτομα επί πληρωμή και προβλήθηκαν δέκα ταινίες συνολικής διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών. Μια απ' αυτές, τις πρώτες, ολιγόλεπτες ταινίες ήταν και «Η έξοδος των εργατών από το προαύλιο του εργοστασίου Λυμιέρ».

ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ «ΠΑΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΩΡΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ …ΛΥΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

43759Γράφει ο Νίκο Χειλαδάκης

Ενώ οι Τούρκοι κάθε μέρα στέλνουν πακέτο στην Ελλάδα και σε προέκταση στην Ευρώπη χιλιάδες προσφυγές κυρίως μουσουλμάνους, τώρα έρχονται σαν «σωτήρες» τους να πουλήσουν χιλιάδες λυόμενα σπίτια στις ευρωπαϊκές χώρες για να στεγαστούν όλοι αυτοί που πρώτα οι ίδιοι οι Τούρκοι τους έδιωξαν κακήν κακώς, κερδίζοντας και εκατομμύρια από την διακίνηση τους προς την Δύση.

Η προκήρυξη για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα δημόσια νοσοκομεία


Η προκήρυξη για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα δημόσια νοσοκομεία

Αναρτήθηκε τη Δευτέρα στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας.
Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 19η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15:00. Το απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι (όπως και στις προηγούμενες προκηρύξεις) το πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.

Κοιτάζοντας το τοπίο..

Απομακρυνόμενος κανείς τρείς-τέσσερεις ημέρες από τον ορυμαγδό των τηλεοπτικών ''ειδήσεων'',
και από την υστερική και αυθαίρετη υπερβολή του ίντερνετ,
..ξαναβρίσκει μιά κάποια ψυχολογική και πνευματική ισορροπία, και βλέπει τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση,η οποία στην περίπτωσή μας όχι μόνον είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που φαίνεται, αλλά και πολύ πιό σοβαρή, αν και πιό απλή στην κατανόησή της.

Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξουμε αστυνομική ταυτότητα –Πόσο θα πληρώσουμε

Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.

Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Ποιες επικουρικές συντάξεις μειώνονται 20% (Πίνακας)

Ημερομηνία-σταθμός για το Ασφαλιστικό αναμένεται να είναι η 8η Ιανουαρίου, καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με το κουαρτέτο.
Το προσχέδιο των προτάσεων της ελληνικής πλευράς θα αποσταλεί στους δανειστές στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί περίπου στις 15 Ιανουαρίου.

Αποκαλύψεις που «καίνε» χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για εμβάσματα – μαμούθ στο εξωτερικό (βίντεο)

Μετά την λίστα Λαγκάρντ και την λίστα Μπόργιανς, έρχεται και η λίστα… των δημοσίων υπαλλήλων! Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News του E tv με τον Νίκο Ευαγγελάτο, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως έχουν φύγει από την Ελλάδα 24.000 εμβάσματα, με το καθένα να ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως από αυτά τα 24.000 εμβάσματα, τα 5.026 έχουν φύγει από δημοσίους υπαλλήλους! Εδώ μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν συνυπολογίσουμε και τους/τις συζύγους των δημοσίων υπαλλήλων, τότε τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ φτάνουν τα 8.000!

Ο καιρός μέχρι και τη Πρωτοχρονιά- Ερχεται βαρυχειμωνιά-Που θα χιονίσει



Χειμώνας... από Τετάρτη

Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού. Προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/12/2015


                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.