Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Τρίτη 22-12-2015






Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία, περιμένουμε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - Αχ! Μαρία


Ελληνική ταινία:Το έτερον ήμισυ


Ολη η απόφαση της επιβολής προστίμου 150 ευρώ για όσους δεν περνούν από ΚΤΕΟ


Ολη η απόφαση της επιβολής προστίμου 150 ευρώ για όσους δεν περνούν από ΚΤΕΟ

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Παρά το γεγονός πως έχουν απομείνει μόλις 10 ημέρες για έλευση της νέα χρονιάς ο ρυθμός ελέγχων στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας χαρακτηρίζεται υποτονικός καθώς πάνω από 1,5 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό 'Ελεγχο και κινδυνεύουν πλέον άμεσα από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ.

ΤΡΟΜΕΡΟ! Δείτε 19 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζατε για τη χώρα μας!

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα
ελληνικά νησιά είναι περίπου 6.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.

ΑΥΤΟ είναι το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να μεγαλώσει έως 20 φορές!


1

Που πάει το μυαλό σου;Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει…το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!
Άλλα περίεργα:
1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου.

Το Jukebox

Το Jukebox είναι ένα ημιαυτόματο μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής. Πήρε τ' όνομά του από την λέξη jook ή juke, που στην αφροαμερικάνικη αργκό σημαίνει χορός, πανδαιμόνιο, και τη λέξη box, που σημαίνει κουτί.


Δημιουργός του ήταν ο Λούις Γκλας, ένα τοπικό στέλεχος της General Electric. Μέσα σε ξύλινο κουτί τοποθέτησε ένα φωνογράφο Έντισον με 4 ακουστικούς σωλήνες και μία υποδοχή για νομίσματα. Ο καθένας με 5 σεντς μπορούσε να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι.

Jackie Evancho -Για Πιστέψτε


Επειδή δεν είναι όλοι οι καθηγητές απάτριδες νεοταξίτες μισέλληνες, πάρτε δείγμα καθηγητού που αντιστέκεται (Βίντεο)

1Επειδή δεν είναι όλοι οι καθηγητές απάτριδες νεοταξίτες μισέλληνες, πάρτε δείγμα καθηγητού που αντιστέκεται στην έξωθεν και άνωθεν επιβληθείσα λαίλαπα της λεγομένης «LGBT κοινότητας»(Lesbians,Gays,Bisexuals,Transexuals). 
Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης έριξε το γάντι στο καθηγηταριό του κερατά που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία υπέρ των ομοφυλοφίλων, των λεσβιών και των υιοθεσιών τέκνων από δαύτους.

Οκτώ πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Google



Διαβάστε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να βρίσκετε πιο εύκολα αυτό που ψάχνετε στη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, αλλά και να κάνετε ένα διάλειμμα!
Δείτε μερικά μυστικά αναζήτησης και αστεία tips που είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε, σύμφωνα με το newsbeast.gr:

Ιταλός αρχαιολόγος για Αμφίπολη: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να «ανυψώνεται» η Ελληνική Ιστορία

Kαι όμως υπάρχουν ακόμα δύο θάλαμοι προς εξερεύνηση σύμφωνα με τον Ιταλό αρχαιολόγο Α.Κόρσο, ενώ καταγγέλλει ότι κάποιοι δεν θέλουν τη συνέχιση της ανασκαφής, λόγω πολιτικών ιδεοληψιών και η ΕΕ για να μην καταστραφεί το μύθευμά της ότι όλα ξεκινούν από τον ρωμαϊκό πολιτισμό!

Η καταγγελία του Ιταλού αρχαιολόγου είναι σοκαριστική:

Ανέκδοτο:MAMAΝΤΟΥ



Ένας Αφρικανός γιατρός λέει στον Μαμαντού  τον υπηρέτη και βοηθό του:  
 Άκου, Mαμαντού, μιάς και αύριο δεν έχω αρρώστους, πάω κυνήγι, αλλά δεν θέλω να κλείσω την κλινική, λοιπόν αν έρθει κανείς ασθενής εξυπηρέτησέ τον όσο γίνεται...  Εντάξει γιατρέ, λέει ο Mαμαντού.Την επομένη ρωτάει ο γιατρός :
 Λοιπόν; Πως πήγε η μέρα χθες; Ο Mαμαντού αναφέρει ότι ήρθανε 3 ασθενείς. 

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο







      Η πρώτη εμπορική χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο σχεδιάστηκε το 1843 από τον John Callcott Horsley, και την ιδεα ειχε ο  Henry Cole ( ιδρυτής αργοτερα του Victoria & Albert Museum) ο οποιος παράγγειλε και τον σχεδιασμό της και αντάξια θεωρείται ο επινοητής της πρώτης εμπορικής Χριστουγεννιάτικης κάρτας.
    Η κάρτα τυπώθηκε σε χίλια αντίτυπα και πωλούνταν στην τιμή του ενός σελινιού.

ΕΝΦΙΑ του 2016 και ΣΤΕ επιταχύνουν τις νέες αντικειμενικές



Επιταχύνεται από την Δευτέρα η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με την κατάθεση των προτάσεων των ειδικών επιτροπών που έχει συστήσει από τις αρχές του μήνα του ΥΠΟΙΚ, για το έλεγχο των τιμών σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της enikonomia.gr, την περασμένη εβδομάδα ,ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ανακοίνωσε

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/12/2015


                            
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.