Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός:για Κυριακή 20-12-2015



Ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι περισσότερες στην Κρήτη και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, περιμένουμε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Μανώλης Μητσιάς - Αλήτης


Ελληνική ταινία:ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ


Ο Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης




ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια σαν κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και σαν φυλακή θανατοποινιτών. Είναι ένα από πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα. Είναι μια κυλινδρική κατασκευή με ύψος 33,9 μ., περίμετρο 70 μ. και διάμετρο 22,7 μ. Έχει 6 ορόφους, που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα, που ελίσσεται κοχλιωτά και σε επαφή με τον εξωτερικό τοίχο.

"Φως εκ Φωτός": Εορταστική εκδήλωση και έκθεση βυζαντινής εικόνας στη Μονή Λαζαριστών



Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν τη Δευτέρα 21/12 στις 7:30μ.μ. στην αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών την κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δήμου με τίτλο: "Φως εκ Φωτός".
Στο χώρο υποδοχής θα πραγματοποιηθεί έκθεση Βυζαντινής εικόνας με ακριβή αντίγραφα εικόνων του Αγίου Όρους.

Πώς θα ξεφλουδίσετε ένα βρασμένο αυγό χωρίς καθόλου κόπο...


Άμα έχετε βράσει ποτέ αυγό, θα έχετε καταλάβει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το ξεφλούδισμά του.

Απλά βάλτε ένα λεμόνι στο νερό καθώς τα αυγά βράζουν και θα γίνει ένα μαγικό! Θα ξεφλουδιστεί χωρίς καθόλου κόπο. 

Οι Ελληνες προκαλούν

Τι σημαίνει τρολ


Τι είναι το τρολ

Τι είναι αυτά τα περιβόητα τρολ που ακούμε καθημερινά; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Λέξεις όπως τρολ, τρόλια, τρολάρισμα, τρολάρω μπήκαν σχετικά πρόσφατα στο λεξιλόγιο μας.

ΣτΕ: Συνταγματική η πρόβλεψη κοινών αθλητικών δοκιμασιών για τους υποψηφίους δημοτικούς αστυνομικούς



Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 4300/2015 απόφασή του, έκρινε ότι δεν προσκρούουν στις συνταγματικές αρχές της ισότητας οι κοινές αθλητικές δοκιμασίες και τα κοινά όρια αθλητικών επιδόσεων που προβλέπονται για τους υποψηφίους και των δύο φύλων προκειμένου να εισαχθούν στην Δημοτική Αστυνομία.

Η αντιμισθία των αιρετών ξαναγυρίζει δέκα χρόνια πίσω – Τι αλλαγές περιλαμβάνει το ν/σ που κατατέθηκε στη Βουλή

    
Την κατάργηση των διατάξεων του Καλλικράτη για την αντιμισθία των αιρετών περιλαμβάνει το νέο Σχέδιο Νόμου που φέρνει η κυβέρνηση, με συνέπεια η αντιμισθία των αιρετών να γυρίζει, επί της ουσίας, 10 χρόνια πίσω.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι διατάξεις του νόμου 3852/2010, με βάση τον οποίο αναγνωρίζονταν ότι η αντιμισθία των αιρετών των Δήμων και των Περιφερειών θα γινόταν με κριτήριο την αντιμισθία του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου

Να πως τα ελληνικά βότανα ταξιδεύουν σε 30 χώρες και κατακτούν τον κόσμο


Έχουμε την τύχη να ζούμε μέσα σε ένα μικρό παράδεισο φυτών και βοτάνων. Στην  Ελλάδα ευδοκιμούν σπάνια βότανα και περισσότερα από 6.500 διαφορετικά είδη και υποείδη φυτών, τα οποία αντιστοιχούν στο 50% της φυτικής βιοποικιλότητας στην ΕΕ και στο 80% της χλωρίδας στα Βαλκάνια! 

Προσοχή: Αυτό είναι το email που δεν πρέπει να ανοίξετε ποτέ!

652774-didrex.jpeg
Συναγερμός έχει σημάνει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την εμφάνιση ενός νέου ιού, ο οποίος «εγκαθίστανται» στον υπολογιστή και παρακολουθεί τα πάντα!

Θυμάμαι τότε … (με αφορμή μια φωτογραφία)

anagnvstiko oikogeneia
Θυμάμαι τότε …
τότε που οι Έλληνες πήγαιναν εκκλησία (στην ευλογημένη ορθόδοξη εκκλησιά και δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί συλλείτουργα με τους αιρετικούς παπικούς)
τότε που υπήρχαν άντρες και γυναίκες και όχι μια κοινωνία με ντύσιμο και ομιλία unisex

Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει Χριστουγέννων

5Επιστρέφονται από σήμερα (19/12) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην μετακίνησή την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (18-12-2015).

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/12/2015


                   
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.