Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός:για Κυριακή 6-12-2015





Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. 

Μουσικό πανόραμα...ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΟΥΡΑΝΟ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ


Ελληνική ταινία:ΡΟΖ ΟΛΟΤΑΧΩΣ-ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ


Το σχέδιο για το περιουσιολόγιο- Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 οι δηλώσεις




Τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης που δεν θα δηλωθούν, θα δεσμεύονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών (χωρίς τα ποσά) και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζες (χωρίς το περιεχόμενο τους) με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά. Το περιουσιολόγιο, όπως διευκρινίζεται απο το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα αποτελεί βάση επιβολής φόρου.

Εξαφανίζεται η καλλιεργήσιμη γη


Εξαφανίζεται η καλλιεργήσιμη γη

Η διάβρωση και η ρύπανση του εδάφους είναι οι βασικές αιτίες

Η διάβρωση και η ρύπανση του εδάφους έχουν οδηγήσει σε απώλεια του ενός τρίτου περίπου της καλλιεργήσιμης γης στον πλανήτη κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων, που παρουσιάσθηκαν στη σύνοδο του Παρισιού για το κλίμα.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πάνω από 20 εκατομμύρια σε μισθούς εισέπραξαν 30 στελέχη τραπεζών…


Μισθοί άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ καταβλήθηκαν σε περίπου τριάντα μεγαλοστελέχη ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι τράπεζες στα ενημερωτικά τους δελτία.

Ήπιατε πολύ αλκοόλ και ξυπνήσατε με φρικτούς πονοκεφάλους; Το απόλυτο γιατροσόφι που σας λυτρώσει μια για πάντα!

Ο πονοκέφαλος και το “βαρύ κεφάλι” μετά από μια έντονη βραδιά με… αρκετή κατανάλωση αλκοόλ είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους, αν όχι σε όλους τους ανθρώπους.


Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί έχουμε πονοκέφαλο από το hangover;

POLITICO: ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...

Με αφορμή έναν απλό άνθρωπο που χτυπήθηκε και ο ίδιος από την κρίση κι έκανε σκοπό της ζωής του να βοηθά τους...
πιο άτυχους από τον ίδιο, το Politico αφιερώνει ένα εκτενές άρθρο για τον ρόλο της Ελλάδας και των ανθρώπων της στην προσφυγική κρίση.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι ένας Έλληνας κοντά στα 50 που όταν το 2009 η κρίση χτύπησε την Ελλάδα , έχασε τη δουλειά του στον τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή


EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Με την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη έπεσε η αυλαία της υπόθεσης φοροδιαφυγής που όπως όλα δείχνουν ήταν η αιτία να μείνει εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Μητρόπουλου για 
ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή μετά τη μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά από τις προσφυγές του Αλ. Μητρόπουλου.

Βοηθήστε τον οργανισμό σας με αυτήν τη λεμονάδα "αποτοξίνωσης" που θα σας ξεφουσκώσει



Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και μαζί τους φέρνουν οικογενειακά και φιλικά τραπέζια στα οποία οι περισσότεροι τρώνε λίγο παραπάνω.
Επειδή οι μεγάλες ποσότητες φαγητού δεν είναι κάτι σύνηθες για τον οργανισμό σας, αρχίζετε και νιώθετε αρκετά φουσκωμένοι, έτοιμοι να «σκάσετε».
Αν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα μετά από ένα τρελό φαγοπότι, υπάρχει μια detox λεμονάδα εύκολη και απλή που θα σας κάνει να ξεφουσκώσετε.
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

Ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες 1.800.000 ευρώ και 38 ακίνητα


Ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες 1.800.000 ευρώ και 38 ακίνητα

Μπορεί ο Γιώργος Σταθάκης με τη χθεσινοβραδινή γραπτή δήλωσή του να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το πόθεν έσχες του, ωστόσο οι ορκωτοί λογιστές φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη.
Στον αναλυτικό έλεγχο που έκαναν στα πόθεν έσχες του υπουργού εντόπισαν, εκτός από το ξεχασμένο 1 εκατομμύριο ευρώ, και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011.

Οι 8 φόροι που θα επηρεαστούν από την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών - Το ''τρικ'' για να παραμείνει ίδιος ο ΕΝΦΙΑ



Μέχρι την 1.1.2017 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μια διαδικασία η οποία θα φέρει πιθανές αλλαγές σε μια σειρά φόρων.
Συγκεκριμένα:

Νιώθεις άρρωστος; Πριν τρέξεις στον γιατρό, δοκίμασε αυτές τις 11 σπιτικές θεραπείες!

5Καθώς η θερμοκρασία συνεχίζει να πέφτει, τα κρυολογήματα και η γρίπη μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας, σπέρνοντας την καταστροφή στο μυαλό, το σώμα αλλά και τη διάθεση μας.
Αλλά ξέρετε τι είναι χειρότερο από ένα κρυολόγημα; Η επίσκεψη στο γιατρό. Ήδη είναι άσχημο να είσαι άρρωστος, μα είναι ακόμη χειρότερο να περιμένεις ανήσυχος στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου μαζί με άλλους αρρώστους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/12/2015

                         
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Άγιος Σάββας ο αγιασμένος (5 Δεκεμβρίου)

Γιορτάζει σήμερα ένας πολύ, πάρα πολύ μεγάλος άγιος. Ο άγιος Σάββας ο ηγιασμένος. Σπλάχνο της Καππαδοκίας. Της ελληνικότατης και χριστιανικότατης Καππαδοκίας, που έβγαλε τόσους και βγάζει μέχρι σήμερα. Και με τους κρυπτοχριστιανούς που έχει εκεί, θα δείτε κάποια μέρα, θα θαυμάσουμε πράγματα και θαύματα. Πόσοι χριστιανοί κρύβονται εκεί και λατρεύουν τον Χριστό νύχτα και μέρα! Μυστικά! Εν κρύπτω! Τί ωραία! Γεννήθηκε εκεί ο άγιος τον 4ο αιώνα, το 431. Ηγιασμένος εκ κοιλίας μητρός. Σε ηλικία 8 ετών πήγε στο μοναστήρι των Φλαβιανών, εκεί κοντά, και έμεινε μέχρι 18 ετών, που έμαθε όλα τα γράμματα, το Ψαλτήρι απ’ έξω, και απέκτησε μεγάλη χάρη και φήμη. Ήθελαν όλοι να τον φάνε απ’ τη χαρά τους κι απ’ την αγάπη τους. Τόσο σπουδαίος ήταν. Δεκαοκτώ χρονών παιδάκι και καλογεροπαίδι. Και τί έκανε;