Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Τετάρτη 11-11-2015







Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα... Τζένη Βάνου - ΜΑ ΑΥΡΙΟ, ΚΥΡΙΕ


Ελληνική ταινία:Θανασάκης ο πολιτευόμενος


Αν συναντήσεις ποτέ έναν τέτοιο άνθρωπο, προσπάθησε να τον κρατήσεις...



Της Ελένης Δομζαρίδου 

Έναν άνθρωπο από εκείνους που χαμογελούν ειλικρινά και πλατιά, τους βλέπεις και σου φτιάχνουν τη μέρα. Εκείνους που ακούνε τα όνειρά σου και σε ενθαρρύνουν να κάνεις μεγαλύτερα. Όσους ξέρουν πότε να τσακωθούν σε μια διαφωνία και πότε να προσπεράσουν.

Ιδού η Αρχαία Θεσσαλονίκη!

Έτσι ήταν το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά την αρχαιότητα!

Εικονική περιήγηση στο Γαλεριανό Συγκρότημα: Πώς ήταν η Καμάρα, η Ροτόντα, το Ανάκτορο και ο Ιππόδρομος τον 4ο-7ο αι. μ.Χ.
Το γνωρίζατε ότι η Καμάρα (Αψίδα του Γαλερίου) είχε οκτώ συνολικά πεσσούς, ότι η Ροτόνταήταν ναός αφιερωμένος στην αρχαία θρησκεία, και ότι τον 4ο-6ο αιώνα μ.Χ. λειτουργούσεΙππόδρομος που ξεκινούσε από το ύψος της Εγνατίας και έφθανε έως τη θάλασσα;

Σήψη & δυσωδία! Στο αρχείο τα «αμαρτωλά» δάνεια με ευθύνη ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

http://ithesis.gr/wp-content/uploads/2015/11/Samaras-Venizelos2.jpgΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑ
  

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων που θα ζήλευε και ο σκηνοθέτης του «Νονού» Φράνσις Φορντ Κόπολα εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο τις δικογραφίες για τις παράνομες δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα με βάση τον νόμο του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά έχει στηρίξει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές του έχει στηρίξει έως και τις 30 Ιουνίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που σήμερα κλείνει 20 χρόνια δράσης (9/11/1995 – 9/11/2015).
Αποστολή του οργανισμού είναι η υλοποίηση αποτελεσματικών και άμεσων δράσεων 
με στόχο την Προστασία, την Υγεία και την καλή Διαβίωση των παιδιών ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα, πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και δωρεάν.

Tι μπορεί να πάθουμε εάν πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι!!!

1Όταν πίνουμε νερό με άδειο στομάχι κάθε μέρα αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα, αυξάνονται οι επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πέντε λόγους:
1. Καθαρίζει το παχύ έντερο, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση συστατικών από τον οργανισμό μας.

ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ για όσους “σήκωσαν” τα λέφτά από τις τράπεζες


1

Την κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο θα προβλέπει…ελκυστικά κίνητρα για όσους δηλώσουν αδήλωτα κεφάλαια που έχουν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή το εσωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Δεν εκδίδουν νέες συντάξεις τα Ταμεία.

Στα συρτάρια 330.000 αιτήσεις και 61.000 εφάπαξ...


Πρωτοφανής για χώρα της ΕΕ είναι η συσσώρευση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης αφού τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν «φρακάρει» από τις 330.000 αιτήσεις για έξοδο σε...σύνταξη ενώ εκκρεμούν και 61.000 αιτήσεις για εφάπαξ!

Φόρος - «βόμβα» 33% στα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία!


Αποτέλεσμα εικόνας για εφορια

To 1/3 της αδήλωτης περιουσίας, δηλαδή ποσοστό 33%, θα χάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν χρήματα ή άλλα τιμαλφή.
  • Ολόκληρη η εγκύκλιος
 Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο εντοπίζεται και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η... 

ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ 53 ΥΠΕΡ ΤΩΝ 245.000.000 ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !!!




Πριν λίγες ημέρες πέρασε το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου. Το φαινομενικά περίεργο, ήταν ότι τα συντρόφια του Περισσού ψήφισαν τα… μισά άρθρα, μεταξύ των οποίων και το άρθρο 53.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Από τη βίλα… στο Μέγαρο



Στο τετραώροφο κτίσμα, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, θα στεγαστούν οι περισσότερες από τις 30 και πλέον υπηρεσίες.
 
Από τη βίλα Αλλατίνη, ένα από τα πιο εντυπωσιακά οικοδομήματα της παλιάς Θεσσαλονίκης που θυμίζει το κοσμοπολίτικο παρελθόν της πόλης, σε νέο, σύγχρονο κτίριο στην περιοχή ΦΙΞ μετακομίζει στις αρχές του νέου χρόνου η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο τετραώροφο κτίσμα, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, θα στεγαστούν οι περισσότερες από τις 30 και πλέον υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα φιλοξενούνται σε μισθωμένα κτίρια της πόλης, με στόχο η περιφέρεια να εξοικονομήσει περί τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που δαπανά σε ενοίκια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Πόσοι είναι άνεργοι, πόσοι εργάζονται και πόσοι παίρνουν σύνταξη

Χώρα συνταξιούχων, ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα
η Ελλάδα με ανάλογες συνέπειες στην οικονομία και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους «Τα Νέα» συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/11/2015


                             
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.