Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 29-10-2015






Νεφώσεις, πυκνότερες στην ανατολική και νότια χώρα, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, στις Σποράδες και κυρίως στην Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ


Ελληνική ταινία:28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 5 30


Σοφία Βέμπο Η τραγουδίστρια της νίκης

ΒεμποΤο πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία Μπέμπο. Έγινε σύμβολο του έθνους, ταύτισε το όνομά της με το αλβανικό έπος και χαρακτηρίστηκε «Τραγουδίστρια της Νίκης».
Η Σοφία Βέμπο γεννήθηκε στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης στις 10 Φεβρουαρίου του 1910 όπου ο πατέρας της Αθανάσιος Μπέμπος, καταγόμενος από την Τσαριτσάνη είχε εγκατασταθεί εκεί δουλεύοντας ως καπνεργάτης.

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ...

Μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία φαίνεται πως έχουν αναλάβει έξι νεαροί επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίοι επιθυμούν ...
να ξαναχτίσουν το άγαλμα του Κολοσσού της Ρόδου, ενός από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Ο λόγος για τους Άρη Πάλλα, Χρήστο Γιαννά, Εράλντ Ντούπι, Ματίλντα Πάλλα, Ομπρέτα Ιανόνε και Ενρίκε Φερνάντσες, οι οποίοι έχουν εισηγηθεί την εν λόγω αναστήλωση στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ευρύ κοινό.

Χημικοί Αεροψεκασμοί εκτός ελέγχου! BINTEO

Δεν έχω λόγια πια άλλα να γράψω ούτε για την αριστεροσύνη τους, ούτε για την αδιαφορία τους,
ούτε για την αναισθησία τους – να αφήνουν να περνάνε 5 -5 τα αεροπλάνα και να σκορπούν αρρώστια!

Μόνο μια διεστραμμένη ψυχή ή μια ψυχή προδότρα θα άφηνε να ψεκάζονται άνθρωποι και φύση με ανεξέλεγκτο υλικό, σε ανεξέλεγκτες μάλιστα δόσεις. Ρώτησε, άραγε, ποτέ κάποιος από τους αξιωματούχους τι είναι αυτά που πέφτουν από τον ουρανό;

Τιμή Ελλάδος 120 δισ.

Τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα;
Και ποιος ο λόγος εθνικής υπερηφάνειας;
Μήπως γιατί το ’40 δεν αφήσαμε τους Ιταλούς να έρθουν και να βάλουν στο χέρι τη δημόσια περιουσία της χώρας και να λεηλατήσουν το βιός των κατοίκων της; Και προς τι καμαρώνουν οι ένστολοι στις παρελάσεις; Επειδή εδώ και 6 χρόνια χάσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία –που εννοείται ότι εγγυώνται- χωρίς αυτοί να ρίξουν ούτε μια πιστολιά;

Ιωαννης Μεταξας και η Δοξα του ΟΧΙ

Ιερος & Αθανατος στην Ιστορια - Περιφρονημενος & Συκοφαντημενος από τους " Ιστορικους"  των ΜΜΕ και τους Πολιτικους  μας        
                 
 « Ας ειμεθα τιμιοι απεναντι της Ιστοριας ..Το μεγα  ΟΧΙ ειναι πραξις του Ι.Μεταξα.»   Π.Κανελλοπουλος   Γνωριζοντας τον Ιωαννη Μεταξα από δηλωσεις των πολεμιων του..

Αυτό είναι το ποσό που παίρνει κάθε κόμμα για τη συμμετοχή του στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη



Συνολικό ποσό 1.283.009,14 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα για τη συμμετοχή τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το ποσό αποτελεί το 40% της συνολικής εκλογικής χρηματοδότησης, από την οποία όπως είναι γνωστό έχει αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα, λοιπόν, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τα κόμματα χρηματοδοτούνται με τα εξής ποσά:

Κλείνει οριστικά ο "Αγγελιοφόρος"



Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες για τον "Αγγελιοφόρο", με τον Βασίλη Μπακατσέλο να ανακοινώνει στους εργαζόμενους, ότι η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, προχωρά σε παύση πληρωµών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.
Για το οριστικό κλείσιμο του "Αγγελιοφόρου" εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων:

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/10/2015


                              
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία
28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι. Μία ημέρα, που άραγε η νεολαία γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που την εορτάζουμε;
Τι έγινε την 28η Οκτωβρίου 1940;
Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος. Η απάντηση της κυβέρνησης Μεταξά στο τελεσίγραφο ήταν αρνητική.

ΖΗΤΩ η ΕΛΛΑΣ!!!


28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940