Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Σάββατο 17-10-2015




Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και κατά τόπους σε παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας, και στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου, περιμένουμε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα....Τ' ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ (ΕDERLEZI) - ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ


Ελληνική ταινία:ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Έθνη που κινδυνεύουν να μην υπάρχουν σε εκατό χρόνια

Ο πλανήτης μας αναμένεται να αλλάξει ριζικά εμφάνιση στα χρόνια που θα έρθουν και λίγη σχέση θα έχει με τη σημερινή κατανομή των κρατών αλλά και των χερσαίων εκτάσεων.
Κι έτσι μπορεί τα κράτη να μοιάζουν ακίνητα, αμετάβλητα και διαχρονικά, αν μας έχει μάθει κάτι όμως η Ιστορία είναι ότι μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα!
Έθνη εξαφανίστηκαν σε μια στιγμή ακόμα και στον 20ό αιώνα, με την Αυστρο-Ουγγαρία, την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την άλλοτε «κόκκινη» υπερδύναμη ΕΣΣΔ να είναι εδώ σταθμοί.
Γιατί να περιμένουμε λοιπόν να φανεί καλύτερος με την ανθρωπότητα ο 21ος αιώνας;

Το ελληνικό βότανο που κάνει θαύματα κατά του καρκίνου!

Η ελληνική γη μας το προσφέρει απλόχερα και χάρη στην
Μεσογειακή διατροφή υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για άρωμα και γεύση.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το ταπεινό και κοινό μυρωδικό έχει ορισμένες ισχυρές ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το να “σηκώνει ασπίδα” στην υπέρταση τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του μαστού.

ANONYMOUS … Αυτές είναι οι 13 οικογένειες που κυβερνούν τον κόσμο! ΒΙΝΤΕΟ

anonymous2-600x330
Μια εξαιρετικά ελιτίστικη οργάνωση που είναι γνωστή ως το Συμβούλιο των 13 οικογενειών ενορχηστρώνει όλα τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Συμβούλιο απαρτίζεται από τις κορυφαίες 13 πιο ισχυρές οικογένειες στη Γη.

Η Εισαγγελία ασκεί ποινική δίωξη στην Σαββαΐδου για διαφυγόντα κέρδη από τηλεοπτικά έσοδα


savaidou_1

Υπόλογη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είναι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά την σε βάρος της ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Αθηνών.
Το αδίκημα αφορά στο ότι η κ. Σαββαίδου με απόφασή της στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές,

Αυτό δεν το περιμέναμε: Το δώρο της Μέρκελ στον Τσίπρα! "Ανοιχτοχέρα" η Άνγκελα (PHOTOS)

Το ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Και ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα.Πρόκειται για 12 συσκευές δακτυλοσκόπησης Εurodac, που θεωρείται ότι θα επιταχύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τη μέθοδο ταυτοποίησης των μεταναστών.

ΟΑΣΘ: Νέα αύξηση στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης

  • Έναν χρόνο μετά την τελευταία αύξηση κατά 10 λεπτά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, επίκειται νέα ανάλογη αύξηση στο αντίτιμο για τη χρήση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης.
  • Στο 1,10 ευρώ το εισιτήριο από 1 Ιανουαρίου 2016

Ολες οι συναλλαγές με κάρτες υποχρεωτικά


  • Πλαστικό χρήμα παντού, υποχρεωτικά και για μια σειρά από πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες και την εφορία, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. 
Βασικός σκοπός να..περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση του φυσικού χρήματος, να γίνονται δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερες συναλλαγές σε μετρητά ώστε να δοθεί ένα ηχηρό χτύπημα στη φοροδιαφυγής.

Έως και 17 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι το 2022

Από 6 μήνες έως 17 χρόνια σε ακραίες περιπτώσεις, αυξάνονται έως το 2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες ασφαλισμένους που μέχρι πριν από την ψήφιση του 3ου μνημονίου μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη, νωρίτερα από τα 67 έτη.

Ειδικότερα, στο σχέδιο υπουργικής απόφασης που αποκαλύπτει σήμερα η "Καθημερινή" περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες τόσο γι’ αυτούς που με ειδικές διατάξεις θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.000 ημερών ασφάλισης (33,3 έτη) και πάνω, όσο και για τους υπόλοιπους που απαιτούνταν λιγότερα ένσημα, με καταληκτικό όριο ηλικίας το 67ο έτος.

Φθηνότερο κατά 30% το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο θέρμανσης

Φθηνότερο κατά 30% το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο θέρμανσης
Στο 30% διαμορφώνεται με βάση τις τρέχουσες τιμές η εξοικονόμηση από τη χρήση φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής.
Σύμφωνα με την ΕΠΑ, με μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 86 λεπτά ανά λίτρο η αντιστοιχία είναι 8,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα έναντι 5,6 λεπτών ανά KWh που είναι η τιμή του φυσικού αερίου.

Αυτοί είναι οι 12 σοφοί που αποφασίζουν για τις συντάξεις


Αυτοί είναι οι 12 σοφοί που αποφασίζουν για τις συντάξεις

Το σχεδιασμό για την ολική ανατροπή του ασφαλιστικού ανέλαβε 12μελήςΕπιτροπή Σοφών που ορίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, ΓιώργοΚατρούγκαλο.
Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας μέσα στον Αύγουστο συγκρότησε την επιτροπή με σκοπό την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η 12μελής επιτροπή «σοφών» αποτελείται από τα εξής μέλη:

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.