Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Μουσικό πανόραμα...

Έλα αύριο βράδυ στις εννιά - Μανώλης Μητσιάς

Ελληνική ταινία:Φτωχαδάκια καὶ λεφτάδες


Είσαι ένας αριθμός. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα κακόμοιρε άνθρωπε ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjK5oyXoWK4049rXnQuaEq1hubiAdauBbjxjnHCUZAs9ooCfXpUP1uj0ft___czVPYcBBGxYVCNRXlrpNtMJDAzLqzaK5MRzSsVD-VIQrxzDfbuBb2NxAR2LCo34OW_rYj-EjhwoZBJv3k/s1600/enas+arithmos+egines+anthrwpe.jpgΔεν το έχεις καταλάβει ακόμα κακόμοιρε άνθρωπε αλλά με τις φοβικές επιλογές σου δεν υπάρχεις! Ναι, δεν υπάρχεις!

Είσαι ένας αριθμός, όχι άτομο, όχι προσωπικότητα, όχι ύπαρξη αλλά απλά ένας αριθμός. Ένας αριθμός στην αστυνομική σου ταυτότητα, στο e-Taxis, στη ΔΕΗ, στην ουρά που περιμένεις, στις αιτήσεις που υποβάλλεις, παντού, απλά ένας αριθμός.

Πώς και από ποιον δημιουργήθηκε το Μαντείο των Δελφών

http://geo.typepad.com/.a/6a0168e53be7ff970c01b8d14fd894970c-750wiΟ θρύλος λέει ότι οι Δελφοί ήταν το σημείο που συναντήθηκαν οι δύο αετοί, όταν ο Δίας τούς έστειλε να πετάξουν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Σ' αυτό το σημείο ο Δίας έριξε τον ιερό βράχο και οι Δελφοί έγιναν γνωστοί στα πέρατα του τότε κόσμου ως ο ομφαλός της Γης, το κέντρο του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ)… ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η χαρακτηριστική αυτή φωτογραφία κυκλοφορεί σε ευρωπαϊκά μπλογκς και δείχνει μια οικογένεια προσφύγων, (λαθρομεταναστών), που προσπαθεί να περάσει τα σύνορα κάποιας ευρωπαϊκής χώρας για να προωθηθεί προς την βόρειο Ευρώπη.

Οι 6 υπέροχες διδακτικές μέθοδοι του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά

http://www.enallaktikos.gr/img27575_f797c346325e12cd20f21ca5d3216174.jpgΤο “Σχολείο της φύσης και των χρωμάτων”, το 4θέσιο Δημοτικό σχολείο στο Φουρφουρά Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου, προτείνει μέσω της ιστοσελίδας του 6 διδακτικές μεθόδους που βοηθούν στην πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών.

Δύο άντρες τη ρώτησαν αν μπορούσαν να περάσουν εκεί το βράδυ. Δείτε τι έγινε στη συνέχεια!

Σταμάτησαν σε μια κοντινή φάρμα και ρώτησαν την ελκυστική γυναίκα που άνοιξε την πόρτα αν μπορούσαν να μείνουν εκεί τη νύχτα.
«Έξω γίνεται χαλασμός και έχω αυτό το τεράστιο σπίτι όλο στη διάθεσή μου, όμως χήρεψα πρόσφατα. Φοβάμαι ότι η γειτονιά θα αρχίσει να κουτσομπολεύει αν σας αφήσω να μείνετε.»

«Μην ανησυχείτε» είπε ο Jack. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κοιμηθούμε στον αχυρώνα και μόλις «ανοίξει» ο καιρός θα φύγουμε αμέσως.»

Σχεδιάζουν ένα καθολικό και ισόβιο αντιγριπικό εμβόλιο



  • Πολύ πιο κοντά στην παρασκευή ενός καθολικού αντιγριπικού εμβολίου που θα παρέχει ισόβια προστασία έναντι οποιουδήποτε στελέχους της γρίπης βρίσκονται οι ερευνητές, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν ήδη πραγματοποιήσει ενθαρρυντικές έρευνες σε ζώα.

Μνημόνιο 3 σημαίνει ευθανασία


ygeia ston toixo

Τα κόμματα παλεύουν για τα ποσοστά προδοσίας τους και οι Έλληνες για τα ποσοστά αξιοπρέπειας – Το Μνημόνιο 3 ήρθε για να κάνει εθνική εκκαθάριση

Ξενοφώντας Ερμείδης
Στο παράλληλο σύμπαν με το όνομα πραγματική ζωή οι Έλληνες δίνουν αγώνα, όχι υπέρ του ποσοστού των κομμάτων, αλλά για την αξιοπρέπεια. Ενώ, λοιπόν, οι πολιτικοί λένε μεγάλα λόγια για την νέα ημέρα που θα ξημερώσει την 21η Σεπτεμβρίου, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας ανεβαίνουν τον Γολγοθά της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής και συγκεκριμένα του πιο ευαίσθητου τομέα, αυτού της Υγείας

Πως θα εξοφλήσετε σε 12-24 δόσεις τις οφειλές σας στην εφορία


Πως θα εξοφλήσετε σε 12-24 δόσεις τις οφειλές σας στην εφορία

Του Τάσου Δασόπουλου

Σε 12 δόσεις μπορούν να πληρώσουν φέτος το φόρο τους του όσοι έκαναν τις τελευταίες ημέρες την δήλωση τους και βλέποντας το εκκαθαριστικό τους πανικοβλήθηκαν γιατί δεν μπορούν να δώσουν ως την Δευτέρα 31 του μήνα την πρώτη δόση.

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 3,5 εκ. ιδιοκτήτες


Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 3,5 εκ. ιδιοκτήτες




Αμέσως μόλις πέσουν τα φώτα των εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται σε περίπου 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, τα εκκαθαριστικάτου ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα είναι ίδια με πέρυσι. Ο λογαριασμός επίσης δεν θα αλλάξει, καθώς από τον φόρο ακινήτων το κράτος θα πρέπει να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ.

Από την κάλπη στην εφορία για πληρωμή φόρων 12,4 δισ.


Από την κάλπη στην εφορία για πληρωμή φόρων 12,4 δισ.

«Βροχή» από φόρους έρχεται μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν 12,4 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που διαθέτουν, τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας. 

130 εκατ. ευρώ για 3 εκλογικές μάχες σε 8 μήνες


130 εκατ. ευρώ για 3 εκλογικές μάχες σε 8 μήνες

Στα 130 εκατομμύρια ευρώ ή 43 δισ. παλαιές δραχμές για τους… νοσταλγούς, θα φθάσει η συνολική κρατική δαπάνη για τη διενέργεια των εκλογικών αναμετρήσεων του τελευταίου οκταμήνου, μετά και τις επερχόμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.
Με βάση τις γενικές εκτιμήσεις, το κόστος για τις κάλπες της 20/9 θα είναι παρόμοιο με εκείνο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, δηλαδή περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ η καθεμιά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/8/2015


                      Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καιρός:Δευτέρα 31-8-2015





Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και διατήρηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.