Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Αυτά είναι τα πορίσματα της επιτροπής αλήθειας για το χρέος



«Τα μνημονιακά χρέη είναι μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και μη βιώσιμα» - Σε ποιους επιρρίπτονται ευθύνες

Η Επιτροπή Αλήθειας παρουσιάζει στην Προκαταρκτική Έκθεση τα προσωρινά της πορίσματα, τα οποία δείχνουν ότι ολόκληρο το πρόγραμμα προσαρμογής, στο οποίο καθυποτάχθηκε η Ελλάδα, ήταν και παραμένει ένα πρόγραμμα με σαφείς πολιτικές στοχεύσεις.

ΦΩΤΟ&VIDEO: Η πρώτη τακτική υπερατλαντική πτήση από το "Μακεδονία" είναι γεγονός και έχει "χρώμα" ελληνικό

Εγκαινιάζεται σήμερα η πρώτη εμπορική τακτική υπερατλαντική πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς το Τορόντο του Καναδά από την εταιρεία SkyGreece Airlines, την οποία έχουν ιδρύσει τρεις Έλληνες ομογενείς.
Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Boeing 767-300ER, που ονομάζεται "Ταξιάρχης" και έχει χωρητικότητα 276 θέσεων, εκ των οποίων οι 110 είναι Premium.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

Al Bano - é la mia vita

Ελληνική ταινία : Η κόμισσα της Κέρκυρας


Στις 23 Ιουνίου οι βαθμοί των Πανελλαδικών



Τελειώνει η αγωνία των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών αφού οι βαθμοί των πανελλαδικών θα ανακοινωθούν την Τρίτη 23 Ιουνίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από εγκύκλιο του υπουργείου.
«Την Τρίτη το πρωί, οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι της Τρίτης 23-6-2015 οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΟΠΑΙΘ» αναφέρει το υπουργείο. Ήδη τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Παιδείας εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Εντός του καλοκαιριού οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα



Στο ένα εκατομμύριο υπολογίζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ενώ η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος άμεσα θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών και αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί πιθανόν και τον επόμενο μήνα.

Αυτή είναι η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2016



Την ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της ερχόμενης σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν με το νέο σύστημα που προσομοιάζει με αυτό των δεσμών και όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί οι ερωτήσεις θα είναι δυσκολότερες καθώς η ύλη θα είναι πιο συμπυκνωμένη.
Το πρώτο σχόλιο των καθηγητών είναι οτι όσο μειώνονται τα μαθήματα τόσο οι ερωτήσεις θα είναι δυσκολότερες. Ενώ σε οτι αφορά στην ύλη κινείται στα ίδια επίπεδα με τα περσινά με άλλα μαθήματα να έχουν λιγότερα κεφάλαια και άλλα περισσότερα.

Η «γαλάζια σπηλιά» στο Νότιο Αιγαίο. Το άγνωστο θαλάσσιο σπήλαιο, που μαγεύει τον επισκέπτη…αν το βρει. Έχει 35μ. ύψος, 40μ. πλάτος και 75 μήκος...

qpq

Ένα από τα μεγαλύτερα ενάλια σπήλαια της χώρας φωλιάζει στο ακριτικό Καστελόριζο. Στα νότια του νησιού, βρίσκεται ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά μνημεία της Μεσογείου το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για το σταλακτικό του πλούτο αλλά και για τα καταγάλανα νερά του. Στη «γαλάζια σπηλιά» του Καστελόριζου κατοικούν φώκιες μονάχους – μονάχους οι οποίες συνήθως είναι αθέατες στους επισκέπτες. Για αυτό και ονομάζεται “Φώκιαλη” ή αλλιώς γνωστό είναι ως “Σπηλιά του Παραστά».

Ο καθηγητής Μ. Ψαλιδόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ...

psalidopoulos

Την τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Ψαλιδόπουλου στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Ψαλιδόπουλος, νυν Πρόεδρος του ΚΕΠΕ και Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), δέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Η θητεία του θα αρχίσει την 29η Ιουνίου 2015.

Ποιοι απαλλάσσονται, πλέον, από δημοτικά τέλη και φόρους




Διευρύνεται η δυνατότητα των Δήμων να χορηγούν μείωση ή απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους και τέλη, ώστε να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οι δικαιούχοι των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης του ν. 4320/2015 (Α’ 29). Αυτό προβλέπει το άρθρο 46 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣΔΑ:

Έτσι θα καθαρίσετε εύκολα τα κεράσια από τα κουκούτσια τους (VIDEO)

H διάσημη μαγείρισσα Sara Lynn Cauchon μας δίνει μία εξαιρετικά χρήσιμη συμβουλή, για το πως μπορούμε να καθαρίσουμε εύκολα και γρήγορα τα κεράσια και να ωφεληθούμε από την αντιοξειδωτική τους δράση στον οργανισμό μας, και όχι μόνο.
Το μόνο, λοιπόν, που χρειάζεστε είναι έναν απλό μεταλλικό σελιδοδείκτη.
Τι έχουν δείξει οι έρευνες για τα κεράσια;

Προσλήψεις 12.000 αναπληρωτών στα σχολεία -Για να «καλυφθούν» 25.000 κενά

Προσλήψεις 12.000 αναπληρωτών στα σχολεία -Για να «καλυφθούν» 25.000 κενά
Σε αγώνα δρόμου για να καλυφθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο οι 25.000 κενές θέσεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η πολιτική ηγεσία κατάφερε από τις κλειστές στρόφιγγες των κοινοτικών κονδυλίων να «ξεκλειδώσει» γύρω στα 100 εκατ. ευρώ για το διορισμό αναπληρωτών.

O βασιλιάς Eldorado είναι και επισήμως γυμνός

kings+new+clothes+3
Aπύθμενο θράσος. Η Eλληνικός Χρυσός αρνήθηκε (!) να επανυποβάλει στο ΥΠΑΠΕΝ το φάκελο τεχνικής μελέτης της μεταλλουργίας χαλκού-χρυσού flash smelting, συμπληρωμένο και διορθωμένο κατά τις υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας.
Ο φάκελος επεστράφη στην εταιρεία στις 29.4.2015 διότι δεν πληρούσε τους όρους των Εγκρίσεων Τεχνικών Μελετών Σκουριών και Ολυμπιάδας της 10.2.2012 και ειδικά τον βασικότερο όρο που ήταν η εκτέλεση προγράμματος δοκιμών του flash smelting σε μονάδα ημιβιομηχανικής κλίμακας επι τόπου του έργου.

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου: Ο Γιούνκερ αποσιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής

Αλ. Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το χρέος
Αλ. Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το χρέος


«Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασισμένος μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό του. Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε, με τη διαβόητη υπόθεση Luxleaks, που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις- εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα- να φοροδιαφεύγουν σε βάρος ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δισ. για το ελληνικό Δημόσιο από αποφυγόντα έσοδα» τόνισε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, στην οποία θα παρουσιαστούν τα προκαρκτικά αποτελέσματα των εργασιών τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 1 δις θα ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Bayer!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ετοιμάσουν από τώρα αστικές διεκδικήσεις του Ελληνικού δημοσίου κατά της Γερμανικής Bayer. Το ποσό που θα διεκδικήσει το Ελληνικό δημόσιο θα υπερβαίνει κατά πολύ την ζημία που υπέστη σε απόλυτους αριθμούς, αφού η απόφαση της ποινικής δικαιοσύνης θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στις Ευρωπαϊκές δραστηριότητες του πολύ εθνικού κολοσσού αλλά φυσικά και στις ΗΠΑ.

Εύγε Ζωή Κωνσταντοπούλου! Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να ταπεινώσει τον Στουρνάρα!

wpid-20150617030551.jpgΟι νέες δηλώσεις τρομοκρατίας του Γιάννη Στουρνάρα στην έκθεση της ΤτΕ που παρέδωσε σήμερα στην Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργικό Συμβούλιο δεν έμειναν χωρίς απάντηση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε την έκθεση Στουρνάρα ως «απαράδεκτη»! Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να βάλει στη θέση του τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, ο οποίος χτυπούσε καμπανάκια Grexit!

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/6/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/6/2015

Καιρός (Πέμπτη 18- 6-15)



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στο Iόνιο, τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Τα φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν από ισχυρούς ανέμους.
Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη: