Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Α.Π.Θ- ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ και ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Ενημερωνόμαστε για το πως παράγεται η πρόγνωση του καιρού (άνεμοι, θερμοκρασία, βροχόπτωση κ.α.) και η πρόγνωση των θαλασσών (κύματα, ρεύματα, θερμοκρασία κ.α.)

                             Untitled
                            ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
                                 Εργαστήριο Θαλάσσιας Τεχνικής & Θαλασσίων Έργων, ΑΠΘ
                                 Εργαστήριο Μετεωρολογίας & Κλιματολογίας, ΑΠΘ

Α.Π.Θ Μουσείο και το Σπουδαστήριο Λαογραφίας Ανοιχτό την Κυριακή 10 Μαίου


Αποτέλεσμα εικόνας για απθ

Στα πλαίσια της δράσης “ΑΠΘ την Κυριακή” 
το Μουσείο και το
Σπουδαστήριο Λαογραφίας θα είναι ανοιχτό στο κοινό την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαίου. 
Οι ξεναγήσεις στο Μουσείο θα γίνουν τις εξής ώρες:10.45, 11.30, 12.15 και 13.00. 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

                                                                                                              http://xarakomata1.blogspot.gr/

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ (Μερικοί το προτιμούν κρύο)


Έλληνας ομογενής ο νέος Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά


Έλληνας ομογενής ο νέος Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά

Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά αναδείχθηκε ο 47χρονος Έλληνας ομογενής γερουσιαστής Λίο Χουσάκος (Leo Housakos), αντικαθιστώντας τον Πιέρ Κλόντ Νολέν, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα.
Ο Λίο Χουσάκος, 47 ετών, ο οποίος υπηρέτησε ήδη ως αντιπρόεδρος της Γερουσίας, εκλέχθηκε προσωρινός πρόεδρος τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο προκάτοχός του αρρώστησε βαριά.

Και όμως μπορεί να γίνει: Οδικώς Λονδίνο – Νέα Υόρκη μέσω Ρωσίας!


Και όμως μπορεί να γίνει: Οδικώς Λονδίνο – Νέα Υόρκη μέσω Ρωσίας!

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη; Φυσικά αεροπορικώς. Αν όμως δεν σας αρέσουν τα εύκολα;
Ενώ λοιπόν μία πτήση που συνδέει την πρωτεύουσα της Αγγλίας με την αμερικάνικη μεγαλούπολη διαρκεί γύρω στις 7 ώρες, αν προτιμάτε την περιπέτεια, ίσως σύντομα να υπάρξει και δεύτερη επιλογή: να πάτε οδικώς!

Πως να δέσεις τα κορδόνια του παπουτσιού σε 2'' - ΒΙΝΤΕΟ


'Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! Ρομπότ ... με περιβαλλοντική συνείδηση κατασκεύασαν Κρητικοί μαθητές

http://cretalive.s3.amazonaws.com/images/made/-/img/bg/680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com243482robot_660_382_s.jpeg.jpgΜαθητές του ΕΠΑ.Λ Σητείας κατασκεύασαν το ρομπότ, το οποίο θα παρουσιάσουν αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου

Τις δυνατότητες του ρομπότ - οικολόγου που κατασκεύασαν, θα παρουσιάσουν αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου, μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Σητείας που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo da Vinci με τίτλο "Jobs for Youth, Skills for Companies" στο οποίο συμμετείχε το σχολείο τα δύο προηγούμενα έτη.

Forbes: "Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει τότε η Ευρωζώνη θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας"

"Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει τότε η Ευρωζώνη θα πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας" λένε αμερικανικά ΜΜΕ, κάτι που δείχνει την μεγάλη ανησυχία των Αμερικανών όχι μόνο για τις
μακροπρόθεσμες γεωπολιτικές ανακατατάξεις αλλά και για την άμεση επίπτωση που θα έχει κάτι τέτοιο στην ίδια την αμερικανική οικονομία.

Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, αλλά ο Ελληνισμός!

Ξένοι Ακαδημαϊκοί
Τρεις ξένοι ακαδημαϊκοί μας θυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει η μάλλον καλύτερα όσο προσπαθούν κάποιοι να μα αναγκάσουν να ξεχάσουμε: Το μεγαλείο του Ελληνισμού! Σύμφωνα με τους Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος,

18,4 εκατ. ευρώ προς τους δήμους για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών


18,4 εκατ. ευρώ προς τους δήμους για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών


Πιστώσεις συνολικού ύψους 18.400.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.
Με Υπουργική Απόφαση του Νίκου Βούτση, οι δήμοι και σύνδεσμοι αυτών, με τους πόρους αυτούς μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης σε άλση,

Ξύπνα λαέ. Ο Έλληνας φαντάρος έχει έκπτωση 25% και ο λαθρομετανάστης θα κάνει βόλτες δωρεάν με τα Μ.Μ.Μεταφοράς …

του Δημήτρη Παπαγεωργίου*


Το υπουργείο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με επίσημη επιστολή στις 18 Απριλίου προς τους επικεφαλής των περιφερειών της χώρας πρότεινε την εγκατάσταση εκατοντάδων παράνομων μεταναστών σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα»! Όπως 
αναφέρεται χαρακτηριστικά η «παροχή ανοιχτών δομών φιλοξενίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/5/2015


Οι πολιτικές εφημερίδες 6/5/2015

Καιρός (Τετάρτη 6- 5-15)




Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμεραΤετάρτη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα -θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμεραΤετάρτη