Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η Αθήνα διαδηλώνει κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική...

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για τις Σκουριές

Σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια με σύνθημα «Δεν κάνουμε βήμα πίσω» και αίτημα να σταματήσει τώρα το έργο της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική).

Καθιερώνεται η «Ωρα του Πολίτη»: Δύο φορές το μήνα θα λένε τα προβλήματά τους στην Αστυνομία

Καθιερώνεται η «Ωρα του Πολίτη»: Δύο φορές το μήνα θα λένε τα προβλήματά τους στην Αστυνομία
Αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα το πρόγραμμα της «Ωρας του Πολίτη» που θα πραγματοποιείται δύο φορές τον μήνα και θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

Jeronimo Yanka The Forminx

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Ελληνική ταινία ( Με φόβο και πάθος )


Απο που βγηκε η φραση

Αναγκαίον κακό
    Τη φράση αυτή τη βρίσκουμε για πρώτη φορά σ’ ένα στίχο τουΜένανδρου (342-291 π.Χ.),που μιλάει για το γάμο. Ο ποιητής γράφει ότι ο γάμος «…εάν τις την Αλήθειαν σκοπή, κακόν μεν εστίν, άλλ’ αναγκαίον κακόν». Δηλαδή: Εάν θέλουμε να το εξετάσουμε στο φως της αλήθειας, ο γάμος είναι μεν ένα κακό, αλλά «αναγκαίον κακόν».
    Σ’ ένα άλλο απόσπασμα του Μένανδρου διαβάζουμε -ίσως για παρηγοριά για τα παραπάνω- την εξής περικοπή: «Πάντων ιατρός των αναγκαίων κακών χρόνος εστίν». Επίσης: «αθάνατον εστί κακόν αναγκαίον γυνή». Δηλαδή, η γυναίκα είναι το αιώνιο αναγκαίο κακό. (Φιλήμονος αδήλων, απόσπ. 103

Νέα τραγωδία στην Μεσόγειο με 400 πρόσφυγες νεκρούς

Nέα Λαμπεντούζα με περίπου 400 πρόσφυγες νεκρούς αποκαλύπτει η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά».
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, που επικαλείται μαρτυρίες επιζώντων «το πλοιάριό τους βυθίστηκε στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Φόροι και εισφορές «τρώνε» τον μισό μισθό του Έλληνα

asdlaskfa


Σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές πάει το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τη στιγμή που ο μέσος όρος στις υπόλοιπες χώρες είναι το 26,9%.

Οι οικογένειες φορολογούνται περισσότερο από τους εργένηδες
Η έρευνα του ΟΟΣΑ αποτυπώνει τα επίπεδα υπερφορολόγησης στην Ελλάδα, ενώ αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με τα στοιχεία, οι οικογένειες με παιδιά φορολογούνται αναλογικά περισσότερο από τους φορολογούμενους χωρίς οικογένεια.

Πόσο «ισχυρό» είναι το ελληνικό διαβατήριο;


Πόσο «ισχυρό» είναι το ελληνικό διαβατήριο;

Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό διαβατήριο; Πόσες χώρες μπορείς να επισκεφτείς έχοντας ελληνικό διαβατήριο;
Τις απαντήσεις αυτές, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα διαβατήρια όλων των χωρών του κόσμου, δίνει το Passport Index.

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Κωσταμονίτου)





Εορτή: Αγίου Στεφάνου
Η παράδοση ως πρώτο κτήτορα αναφέρει τον Μ. Κωνσταντίνο και τον γιό του Κώνστα. Διαπιστώνουμε την ύπαρξή της τον 11ο αιώνα. Εδώ φυλάσσονται η εικόνα της Οδηγήτριας (του 12ου αιώνα) δώρο της Άννας της Φιλανθρωπινής και η εικόνα της Παναγίας της «Αντιφωνήτριας». Επίσης φυλάσσεται η εικόνα του αγίου Στεφάνου (8ου αιώνα) η οποία ήλθε θαυματουργικά κατά τα χρόνια της Εικονομαχίας από την Παλαιστίνη.

Τι μπορεί να κάνει ένας αριστερόχειρας που δεν μπορούν οι άλλοι


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι αριστερόχειρες μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα με 
ευκολία, στα οποία οι δεξιόχειρες δυσκολεύονται;
Για παράδειγμα βλέπουν καλύτερα κάτω από το νερό.
Αν, λοιπόν, είστε αριστερόχειρας τότε:
Έχετε περισσότερες πιθανότητες να μεθύσετε ευκολότερα από κάποιον δεξιόχειρα που θα πίνετε το ίδιο ποτό, με την ίδια συχνότητα και την ίδια ποσότητα. Το δεξί ημισφαίριο που χρησιμοποιεί ο αριστερόχειρας για κάποιο λόγο δεν αντέχει το αλκοόλ.

Θεσσαλονίκη : " Τότε και τώρα" ...απλά ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ !!!







...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!      (video)

Μπορείτε να λύσετε αυτόν τον viral μαθηματικό γρίφο;




  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

Οι μαθητές που είναι καλοί στα Μαθηματικά, συμμετέχουν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα. 
Μία απ' τις ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσουν οι μαθητές στη Σιγκαπούρη έγινε viral σε όλο τον κόσμο, και από χτες όλοι προσπαθούν να την απαντήσουν. (Πολύ καλύτερο απ' το να προσπαθούμε να μαντέψουμε αν το φόρεμα ήταν λευκό ή χρυσό, ή αν η γάτα ανεβαίνει ή κατεβαίνει.)

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ,ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΙΤΙΣΗΣ...

Αρχίζει στις 20 Απριλίου η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται...
από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου.


Πρόκειται για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος 300 kWh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Τέρμα το πανηγύρι: Ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες δίνει η κυβέρνηση!

Πέρασε η εισήγηση του Πάνου Καμμένου και πλέον όσοι δικαιούνται άσυλο θα μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της αρεσκείας τους.
Αδειάζουν τα νησιά, σε ειδικά κέντρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα μεταφέρονται οι παράνομα εισερχόμενοι για να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους λαθρομετανάστες!

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Καιρός (Τετάρτη 15-4-15)



Μπορεί το θερμόμετρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές της χώρας τους 22 βαθμούς κελσίου ωστόσο το καλοκαίρι δεν ήρθε. Ο καιρός χαλάει και πάλι καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη
Τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρες νεφώσεις.