Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΕΥΧΕΣ

                                         Αποτέλεσμα εικόνας για καλη ανασταση

«Δεύτε λάβετε φως» - ΦΩΤΟ

«Δεύτε λάβετε φως» - ΦΩΤΟ

Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα



Το Πάσχα γιορτάζεται με ξεχωριστό τρόπο σε κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές αναβιώνουν ήθη κι έθιμα που συνθέτουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών αλλά και προσδίδουν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στην εορταστική αυτή περίοδο. Το «κάψιμο του Ιούδα», η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου και η Ανάσταση σε νεκροταφεία είναι ορισμένες μόνο από τις παραδόσεις που συνεχίζονται σε πόλεις και χωριά.

Εκπληκτικό video από την ανάπλαση της Νέας Παραλίας

Εκπληκτικό video από την ανάπλαση της Νέας Παραλίας
Σκηνές όμορφες από το πιο δημοφιλές μέρος της Θεσσαλονίκης μέσα από τα μάτια του αρχιτέκτονα και υπεύθυνου του έργου Πρόδρομου Νικηφορίδη
Ένα βίντεο από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τα εκτεταμμένα έργα αναμόρφωσής της, ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook ο αρχιτέκτονας και υπεύθυνος του έργου, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Ξενοφώντος )






Εορτή: Αγίου Γεωργίου
Η Μονή του Ξενοφώντος υπάρχει κατά την εποχή του οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου. Αυτό συμπεραίνεται από τη βιογραφία του. Το παλιότερο Καθολικό, το οποίο σώζεται, είναι τοιχογραφημένο από τον κρητικό ζωγράφοΑντώνιο (1544). Η Λιτή τοιχογραφήθηκε το 1564 και ο εξωνάρθηκας το 1637. Το τέμπλο είναι φτιαγμένο από ωραίο Αθωνίτικο και Τηνιακό μάρμαρο.

Ερχεται απόφαση – βόμβα από το ΣτΕ; Ανατρέπονται όλα στις περικοπές συντάξεων

Ερχεται απόφαση – βόμβα από το ΣτΕ; Ανατρέπονται όλα στις περικοπές συντάξεων
Μια απόφαση που αναμένεται να ανατρέψει τα πάντα στις περικοπές συντάξεων ετοιμάζεται να εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, σε πιλοτική δίκη που γίνεται μετά από προσφυγή συνταξιούχων, η πλειοψηφία των δικαστών φαίνεται πως συγκλίνει προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4093/2014.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Καιρός ( Μ.Σάββατο 11-4-15)


Γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα. Ανεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Ανοδος της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και στα ανατολικό από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Το Μεγάλο Σάββατο η Εκκλησία μας κείται στην προσδοκία της Ανάστασης. Ο Χριστός βρίσκεται στον Άδη, το σώμα Του έχει ταφεί, χωρίς όμως να γνωρίζει την φθορά που γνωρίζουν όλοι οι νεκροί, καθώς παραμένει ενωμένο με την θεότητα, ενώ η ψυχή του Χριστού βρίσκεται στην κόλαση, στο χώρο του θανάτου, όπου κηρύττει την μετάνοια.