Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ


Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Alone In The Dark


                 
                 http://www.efenpress.gr/

Ξεμεθύσαμε απ’ το αθάνατο κρασί του ’21...


Ξεμεθύσαμε απ’ το αθάνατο κρασί του ’21...
Ξεμεθύσαμε απ’ το αθάνατο κρασί του ’21...


Είναι βαθειά η τραγωδία μας και ανηλεής η παρακμή μας. Σε καμμιά άλλη χώρα στον κόσμο, μάλιστα χώρα με τη θηλειά στον λαιμό, δεν θα αναδεικνυόταν σε μείζον θέμα το θέμα των παρελάσεων. Παρά τις προσπάθειες της συνιστώσας βροχής, οι παρελάσεις έγιναν και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την επόμενη μέρα έκαναν ακόμη πιο ασαφή τα όρια μεταξύ Σουργελιστάν καιΣουρεαλιστάν.
Λάβρος Νείλος, συγγνώμη Ρήνος, ο Σταύρος ο Ποτάμης βρήκε τις παρελάσεις «χουντικής κοπής».

Καβγάς Λαφαζάνη-Μητσοτάκη για τη Συλλογική Σύμβαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Καβγάς Λαφαζάνη-Μητσοτάκη για τη Συλλογική Σύμβαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Ευτελή προπαγάνδα σε βάρος της ΔΕΗ κατήγγειλε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε επικριτική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις πρόνοιες της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Το θέμα προκάλεσε την αντιπαράθεση των δύο στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έρχεται πολύ άσχημη (;;;) έκπληξη για όσους οδηγούν αυτοκίνητο !!!




 Έρχονται τα αυτοκίνητα που διαβάζουν της πινακίδες με το όριο ταχύτητας και 
 επιβραδύνουν από μόνα τους

Αυτό θα πει εξέλιξη...
Δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά πραγματικότητα.
Σε λίγους μήνες,λοιπόν,  θα κυκλοφορούν στους δρόμους αυτοκίνητα που θα μπορούν να «διαβάζουν» τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και θα κόβουν ανάλογα ταχύτητα, χωρίς τη παρέμβαση του οδηγού.

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου)



Εορτή: Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Μεταξύ των ετών 972-980 κτίστηκε η Μονή ενώ για πρώτη φορά την συναντάμε στο Β’ Τυπικό και μάλιστα στη δεύτερη θέση, που σημαίνει ότι αναπτύχθηκε πολύ σύντομα. Ο αυτοκράτορας Ιωάννης Κατακουζηνός έρχεται και μονάζει παίρνοντας το καλογερικό όνομα Ιωάσαφ.
Από το Βατοπαίδι προέρχεται τόσο ο φωτιστής των Ρώσων Αγ. Μάξιμος ο Γραικός, όσο και ο ιερομόναχος Λαυρέντιος Τζαγκαρόλος που ανασυγκρότησε τον μοναχισμό της δυτικής Κρήτης. 

Υπουργείο Άμυνας: Νέα υπόθεση για παράνομες αμοιβές από προμήθειες όπλων



Νέα δικογραφία παράνομων αμοιβών για προμήθεια όπλων του υπουργείου Άμυνας διαβιβάζεται στους ανακριτές Διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκο μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης.
Η δίωξη, που άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, αφορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ-Ε και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ Κωνσταντίνου Δαφέρμου.

"Όχι" λένε οι Αγιορείτες μοναχοί στην "κάρτα του πολίτη"


  • Απέστειλαν ομόφωνη απόφαση στον αν.υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλο
-Δείτε παρακάτω αυτούσια την επιστολή της Ι.Κ.του Αγίου Όρους-
Επιστολή διαμαρτυρίας για την αναγγελία της έκδοσης της «Κάρτας του Πολίτη» από την κυβέρνηση, έστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στον...αρμόδιο υπουργό κ. Κατρούγκαλο.

"Η Ώρα της Γης": Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα

Η Ώρα της Γης: Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα
Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις "δυνάμεις" τους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Κι αυτό με μια απλή πράξη: Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.
Οι Συγκοινωνίες Αθηνών συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης»
Tην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF, «Ώρα της Γης», στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και κλιματικής αλλαγής.

Ομόφωνη συμφωνία της ΠΕΔΚΜ για επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας (VIDEO)

Στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας συμφώνησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με κύριο αίτημα την επιστροφή όλων των δημοτικών αστυνομικών και την επαναλειτουργία των δύο σχολών.
Όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ, ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αίτημα της Ένωσης είναι όχι μόνο η επαναφορά όλων, αλλά και η συμπλήρωση,

Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις - Όλη η εγκύκλιος


Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις - Όλη η εγκύκλιος

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου.
Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίσεις σχετικά με τους υπόχρεους και τις διαδικασίες υποβολής περιγράφει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Ένας Γάλλος ποιητής γράφει για την Ελλάδα


Αποτέλεσμα εικόνας για Ζαν Ρισπέν


Ένα εντυπωσιακό κείμενο του γνωστού Γάλλου λογοτέχνη του περασμένου αιώνα Ζαν Ρισπέν, για την προσφορά της Ελλάδα στον παγκόσμιο πολιτισμό.

"Η τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή, θα είναι ΕΛΛΑΣ!

Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας,
η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...

Απορία των Ελβετών για την απουσία ενδιαφέροντος από την Ελλάδα


Απορία των Ελβετών για την απουσία ενδιαφέροντος από την Ελλάδα



Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας εξέφρασαν σήμερα την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους Αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών, αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης, σχετικά με τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 27-3-2015



Oι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή και θα συνθέσουν ένα σκηνικό καιρού που θα θυμίζει χειμώνα και λιγότερο Άνοιξη, την οποία ήδη διανύουμε.
Η αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.