Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η ταινία μας- ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ


   

Διαβήτης: Δείτε τα πρόωρα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν



Ο διαβήτης είναι μία πάθηση του μεταβολισμού των τροφών, λόγω μερικής ή πλήρους έλλειψης μίας σημαντικής ορμόνης που παράγεται στο πάγκρεας, της ινσουλίνης.
Όλοι έχουμε μια μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα για να μας δίνει ενέργεια. Τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα ενός φυσιολογικού ατόμου μετά από νηστεία τουλάχιστον 8-10 ωρών (πχ. το πρωί όταν ξυπνάμε), είναι χαμηλότερα από 100 mg/dl.

Ο μαθητής θέλει μαζί του το γονέα στα ζητήματα της ζωής και λιγότερο στα μαθήματα του σχολείου.


school3


Το σχολείο, τα παιδιά και οι γονείς

1. Το σχολείο, χώρος συναναστροφής κι επικοινωνίας H πρώτη ευκαιρία για το παιδί να λειτουργήσει κοινωνικά σ’ ένα ευρύτερο περιβάλλον από αυτό της οικογένειας είναι το σχολείο. H επιτυχία του παιδιού στο σχολείο εξαρτάται από το αν έχει αυτοπεποίθηση και ενδιαφέρον, από το αν γνωρίζει τι είδους συμπεριφορά είναι αποδεκτή και πώς μπορεί να επιβάλλεται στην παρόρμηση του, ώστε να συμπεριφέρεται με κατάλληλο τρόπο.

Δωρεάν η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 25η Μαρτίου

Δωρεάν η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 25η Μαρτίου
Την Τετάρτη 25η Μαρτίου το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με τις παρακάτω ειδικές δράσεις:
«Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων»:

Καμμένος: Ενοχλώ τους Γερμανούς και μου κάνουν επιθέσεις γιατί ψάχνω όλες τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σουλτς κάνει υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση για το ποιοι θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση ή όχι. Είναι η τρίτη φορά. Απέφυγα να απαντήσω. Πιστεύω ότι αυτοί που θα έπρεπε να απαντήσουν είναι οι ευρωβουλευτές», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον Νίκο Χατζηνικολάου και «στον ενικό», αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Μάρτιν Σουλτς.

«Συλλογική δράση» Αθλητισμός Ιαπωνικού Πανεπιστημίου (βίντεο)


                  
                  kadosanakyklosis.wordpress.com

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων - Τι θα προβλέπει



Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου από το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και δεν αποκλείεται η κατάθεσή της στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

Το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με τον ΛΑΟΣ «κρίνει» τους ΑΝΕΛ – Πόσο πιο γελοίοι;


Το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με τον ΛΑΟΣ «κρίνει» τους ΑΝΕΛ – Πόσο πιο γελοίοι;

Το απόκομμα Βενιζέλου που συγκυβέρνησε με το ακροδεξιό και με ρητορική Χρυσής Αυγής ΛΑΟΣ(υπάρχει και σχετικό βιντεάκι Καρατζαφέρη που καλεί τη Χρυσή Αυγή να ενωθούν), έχει το θράσος να ασκεί κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπου οι ΑΝΕΛ -όλοι γνωρίζουμε- ότι ένα 30% των στελεχών τους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ουδείς τους είχε κατηγορήσει για ακροδεξιό κόμμα, παρά μόνο όταν έγινε η συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ. Τους έλεγαν «ψεκασμένους» αλλά ακροδεξιούς ποτέ…

Επικαλούνται βίζιτες για να δικαιολογήσουν τα παστωμένα

VIZITES LEFTAΆλλοι τουλάχιστον 100 μεγαλογιατροί όλων των ειδικοτήτων, επιχειρηματίες, έμποροι Ι.Χ, ανώτατα στελέχη εταιρειών αλλά και του Δημοσίου άρχισαν να λαμβάνουν, τις τελευταίες ημέρες, κλήσεις από το ΣΔΟΕ προκειμένου να καταθέσουν για τις μεγάλες διαφορές οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, προκύπτουν αναφορικά με τα ποσά που δήλωσαν ως εισόδημα στην εφορία την δεκαετία 2000-2010 και από την άλλη τα μυθώδη

Έρευνα Νορβηγών: μαυροπίνακας, κιμωλία, τετράδιο και μολύβι οδηγούν σε αποτελεσματική μάθηση


teacher_thumb



Οι παραδοσιακές μέθοδοι μάθησης και διδασκαλίας προάγουν περισσότερο τη γνώση.

Οι μαθητές και οι ενήλικοι που γράφουν με το χέρι, αντί να πληκτρολογούν, μαθαίνουν καλύτερα, υποστηρίζουν Νορβηγοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Advances in Haptics.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Ο ταυρομάχος που κλαίει!

                                          


«Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη» έχει δηλώσει ο Μουνέρα κάποια στιγμή, ενώ πλέον είναι ακτιβιστής για τον τερματισμό αυτού του βάρβαρου «σπορ».

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 17-3-2015

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 και μέχρι το απόγευμα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Διαφορές και ομοιότητες

                                     



kadosanakyklosis.wordpress.com