Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ποιοί είναι οι μισθοί του Τσίπρα και του Παυλόπουλου;–Πόσα παίρνουν το μήνα;


16.mistoi


Ο Κάρολος Παπούλιας το 2012 ως ένδειξη συμπαράστασης στα οικονομικά δεινά των Ελλήνων πολιτών...
διεμήνυσε στον τότε πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, πως παραιτείται της αποζημίωσής του.
Έτσι, με Προεδρικό Διάταγμα, ο μισθός του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα «κουρεύτηκε» κατά 50%. Μέχρι τότε, το ύψος της μηνιαίας χορηγίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπολογιζόταν στο τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή σε 23.122 ευρώ τον μήνα.

Πώς δημιουργήθηκε η Σαντορίνη από 4 ηφαίστεια σε ένα μοναδικό βίντεο 6 λεπτών!


 Στο κανάλι  Vimeo, αναρτήθηκε αυτό το φανταστικό βίντεο, που δείχνει όλη την ιστορία δημιουργίας της Σαντορίνης.
   Μια ιστορία περίπου 2,5 εκατομμυρίων χρόνων πριν που δείχνει όλα τα στάδια διαμόρφωσης του νησιού μέσα από σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων!

                          

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Tι 30 τι 40 τι 50!


                                          
                                          http://www.efenpress.gr/

Έχουμε τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά!

http://www.pontos-news.gr/sites/default/files/styles/article_main_full/public/foitites_2.jpg?itok=0fyiymQvΠρώτη αναδείχθηκε η Ελλάδα στον φοιτητικό μαθηματικό διαγωνισμό SEEMOUS 2015. Η ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά 17 μετάλλια: 5 χρυσά, 5 αργυρά και 7 χάλκινα. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μαθηματικό) αναδείχθηκε πρώτο πανεπιστήμιο όλου του διαγωνισμού, με συνολικά 5 μετάλλια (4 χρυσά και 1 ασημένιο).

Η επίσημη τράπεζα θεμάτων (μαζί με τις λύσεις) σε ένα pdf 15-3-2015


αρχείο λήψης



Η επίσημη τράπεζα θεμάτων (μαζί με τις λύσεις) σε ένα pdfΚατεβάστε από εδώ την επίσημη τράπεζα θεμάτων στα Μαθηματικά (με τις τελευταίες αλλαγές 15/3/2015 ώρα 3:56 μμ) σε ένα pdf. Πλέον διαβάζονται όλα άψογα και σε tablet. Φυσικά μπορείτε να κατεβάσετε και τις λύσεις τους. (συνεχής ενημέρωση)

Κατεβάστε 16 e- bookς για τα μεγάλα Μουσεία της Ελλάδας


arxaiologiko-mouseio-2014_680_346919_53H59x



Η αναλυτική παρουσίαση με εικόνες και εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης, της Αρχαίας Ολυμπίας, των Δελφών, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου  και άλλων μουσείων της Ελλάδας περιέχονται  στα 16 e- bookς  που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας

Από το 1997, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εκδίδουν κάθε χρόνο έναν τόμο αφιερωμένο σε ένα αρχαιολογικό μουσείο,

ΝΤΥΣΟΥ ΚΑΛΑ, ΦΥΣΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ



Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν αγνοούμενος από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2015. Τελικά βρέθηκε το πτώμα του σήμερα, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή που σπούδαζε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛΑΣ: Υποστράτηγος ο Μανώλης Σφακιανάκης!

Θεωρείται ο πλέον κερδισμένος των τελευταίων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, παρέμεινε Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την οποία έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια λόγω του σημαντικού έργου και της αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας, ενώ συνάμα αναβαθμίστηκε στο βαθμό του Υποστράτηγου!

Λαφαζάνης: Θα εξαντλήσουμε τους τρόπους για να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επανήλθε την Κυριακή στο θέμα των αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους τρόπους για να καταργηθούν.
Επίσης υπογραμμίζει ότι η απόφαση της ΡΑΕ, «σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση», κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό.

Φοιτητές του ΑΠΘ επιλέχθηκαν για να κάνουν πειράματα διαστημικής μικροβιολογίας


Φοιτητές του ΑΠΘ επιλέχθηκαν για να κάνουν πειράματα διαστημικής μικροβιολογίας

Πειράματα διαστημικής μικροβιολογίας θα διεξάγει ερευνητική ομάδα τους ΑΠΘ η οποία επιλέχτηκε γι αυτό το σκοπό από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος(ESA). 

Τα πειράματα θα υλοποιηθούν από ομάδα διδακτορικών φοιτητών του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ,

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΜΟΜΑ...

Από το Λουτράκι αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και επίσημα η λειτουργία της ΜΟΜΑ, ...
των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης του στρατού, την ανασύσταση και επαναλειτουργία της οποίας είχε προαναγγείλει ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Δημιουργία στρατοπέδων για μετανάστες προτείνουν Μογκερίνι και Αβραμόπουλος

Θα γίνουν στη Β. Αφρική και στη Μέση Ανατολή


Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλαν μια επιστολή στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Γιατί η σημερινή ημέρα στις 9:26 π.μ. ήταν μοναδική στον 21ο αιώνα;

mera simantiki
Η σημερινή ημέρα, με το ημερολόγιο να δείχνει τον 3ο μήνα και την 14η ημέρα, ειδικά για τους λάτρεις των μαθηματικών, είναι μοναδική για τον 21ο αιώνα. Κι αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβολόγοι, όχι όλο το 24ωρο αλλά η στιγμή που τα ρολόγια έδειξαν 9:26π.μ. Και για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια αναφερόμαστε στο 53ο δεύτερολεπτο.
Δεν βγάζουν νόημα τόσοι πολλοί αριθμοί;

Γιατί μας ακούγεται περίεργα ο ήχος της φωνής μας (βίντεο)

Γιατί μας ακούγεται περίεργα ο ήχος της φωνής μας (βίντεο)
Όλοι έχει τύχει να ακούσουμε τον ήχο της φωνής μας μέσα από κάποιο βίντεο ή κάποια απομαγνητοφώνηση. Και όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως απορούμε με το πώς ακούγεται η φωνή μας, αφού, σχεδόν, δεν την αναγνωρίζουμε.
Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον ήχο της φωνής μας όταν μιλάμε είναι τελείως διαφορετικός σε σύγκριση με όταν τον ακούμε από κάποια εξωτερική πηγή.

Ανταπόκριση των πολιτών για τακτοποίηση των οφειλών προσδοκά το ΥΠΟΙΚ


Ανταπόκριση των πολιτών για τακτοποίηση των οφειλών προσδοκά το ΥΠΟΙΚ

Την ανταπόκριση των φορολογουμένων για την εξόφληση ή τακτοποίηση των οφειλών τους εντός της νέας προθεσμίας , της 27ης Μαρτίου , που προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θεωρούν ότι η νέα ρύθμιση αποτελεί ευκαιρία για τους φορολογούμενους να εξοφλήσουν με πολύ ευνοϊκό τρόπο τις οφειλές τους και εκτιμούν ότι θα υπάρξει αυξημένη ανταπόκριση η οποία θα δώσει ανάσα στα δημόσια έσοδα.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευέρα 16-3-2015



Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές, αναμένονται για τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Αναλυτική πρόγνωση  του καιρού: