Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ελληνική μέθοδος για την πρεσβυωπία εγκρίθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ



Μία πρωτοποριακή μέθοδος χειρουργικής διόρθωσης της πρεσβυωπίας που αναπτύχθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) από τον επίκουρο καθηγητή Γιώργο Λαμπίρη και απάλλαξε οριστικά από τα γυαλιά 110 άτομα σε διάστημα ενάμιση χρόνου, κρίθηκε πρόσφατα ασφαλής παίρνοντας έγκριση και από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Πώς μας έβαλαν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ στον μνημονιακό εφιάλτη

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Πώς μας έβαλαν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ στον μνημονιακό εφιάλτηΓράφει ο Γιώργος Χρηστοφορίδης, υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στην Α' Πειραιά: Τελικά, έχετε σκεφτεί πώς άρχισαν όλα; Η επίσημη προπαγάνδα μάς λέει ότι το 2009 τα δημοσιονομικά της χώρας υπέστησαν καθίζηση με τεράστια ελλείμματα.
Οι αγορές αντέδρασαν με την ύψωση των επιτοκίων δανεισμού σε απαγορευτικά επίπεδα για το ελληνικό κράτος.

Πώς να κάνετε το laptop σας να «τρέχει» σαν καινούργιο με μερικές απλές κινήσεις


Συνηθίζεται από μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να σπεύδει να αντικαταστήσει το παλιό laptop της με κάποιο νέας γενιάς, ισχυρότερο, το οποίο… θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις και ταχύτητες που συνεπάγεται η συνεχής και αδιάλειπτη διαδικτύωση.

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: ΤΕΛΟΣ το επίδομα ΑΝΕΡΓΙΑΣ του ΟΑΕΔ!


145


Νέο σχέδιο καταβολής των επιδομάτων για χιλιάδες πολίτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συζητήσεις με το κλιμάκιο της Τρόικας.
Πλέον τα επιδόματα θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή θα λαμβάνονται υπ” όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.

Έως τέλος 2015 παρατείνεται η απόσυρση οχημάτων.



Την εκκρεμούσα εγκύκλιο για την παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 το δικαίωμα παραλαβής νέου.. αυτοκινήτου σε αντικατάσταση παλαιού που αποσύρεται, αλλά και η απόσυρση για καταστροφή επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων των οποίων οι άδειες κυκλοφορίας έχουν εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2001.

Άφθαρτος στο κελί του βρέθηκε μοναχός που ήταν νεκρός πάνω από ένα μήνα


kausokalibia

Μάρτυρες ενός θαυμαστού γεγονότος έγιναν οι Πατέρες της Σκήτης των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους, με μοναχό που βρέθηκε νεκρός ένα μήνα μετά την κοίμησή του.
Αποκλειστικές πληροφορίες της romfea.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για τον 74χρονο Μοναχό Στέφανο που ζούσε στο Κελλί των Τριών Ιεραρχών στα Καυσοκαλύβια για περίπου 40 χρόνια.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των εξετάσεων φαρμακοποιών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Κεντρική Μακεδονία



Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Μαρτίου 2015, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

Πέντε οι σκελετοί που βρέθηκαν στην Αμφίπολη - ΦΩΤΟ




Συγκεκριμένα, από την ολοκλήρωση της μακροσκοπικής μελέτης του οστεϊκού υλικού από το ταφικό μνημείο, την οποία έχει αναλάβει η διεπιστημονική ομάδα των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου,

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


She's A Lady Tom Jones

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

10 όμορφες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας

          

Είτε δεν τελείωσαν το φαγοπότι ή τρεμουν την φυλακή. Δεν εξηγείται αλλιως…

                                            

Ταινία (ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ)

Κοσμοσυρροή για προσκύνημα στον Αγιο Παΐσιο..

 
  • Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν στη μονή για το προσκύνημα του Αγίου Παϊσιου του Αθωνίτη στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης .
 Μέσα σε σε σχεδόν απόλυτη σιωπή, εκατοντάδες  είναι άνθρωποι που περνούν την πύλη της... γραφικής μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Γιατί δεν πέφτει -όσο θα έπρεπε- η τιμή της βενζίνης.

  • Κατά 33% έχει υποχωρήσει η τιμή διυλιστηρίου από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.
  • Μόλις κατά 5% μειώθηκε το εμπορικό κέρδος.
  • Στα ύψη ο φορολογικός συντελεστής.
  • Μπορεί οι καταναλωτές να αισθάνονται ανακουφισμένοι από την πτώση της τιμής της αμόλυβδης και να γεμίζουν με μεγαλύτερη άνεση τα ρεζερβουάρ τους, αλλά... τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους;

Τρεις ξανθιές πάνε για αστυνομικίνες! (χαλαρά)



   


 Τρεις ξανθιές αποφασίζουν να γίνουν αστυνομικίνες....
    Πάνε λοιπόν στη σχολή και τους λένε ότι για να γίνουν δεκτές στη σχολή πρέπει να περάσουν πρώτα από ένα τεστ.
    Πηγαίνει λοιπόν η πρώτη ξανθιά στον εξεταστή και της δίνει μια φωτογραφία και τη ρωτάει τι καταλαβαίνει από τον άνθρωπο που απεικονίζει η φωτογραφία:
Έχει ένα μάτι, λέει η ξανθιά.
    Κοιτάζει τη φωτογραφία ο τύπος και της λέει:
 - Κοπέλα μου η φωτογραφία είναι προφίλ, τι ένα μάτι μου λες; Πάρε δρόμο.
    Πηγαίνει η δεύτερη ξανθιά, της δίνει ο τύπος τη φωτογραφία και τη ρωτάει τι καταλαβαίνει από τη φωτογραφία: 

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 19-1-2015


Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, σποραδικές καταιγίδες στα...
βορειοδυτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015. Μέχρι το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Φρένο στη χρήση του ίντερνετ από ιερείς και μοναχούς βάζει η εκκλησία


apas

Ορια στη χρήση του διαδικτύου από κληρικούς και μοναχούς βάζει η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας, με εγκύκλιο που εξέδωσε.
Σε αυτή, μπαίνουν περιορισμοί στις on line συζητήσεις και σχόλια που κάνουν οι κληρικοί, όταν όταν αναπτύσσεται διχαστικός λόγος, προπαγανδισμός ή προβάλλονται κομματικές παρατάξεις, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο.