Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Επιστρέφονται από αύριο οι πινακίδες (Για τις γιορτές)


pinakides

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια επιστρέφονται από αύριο Παρασκευή οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές έως και σήμερα (18.12).

Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Υπάρχει μέλλον όταν το όραμα στηρίζεται σε ιδέες και υψηλά ιδανικά. Είναι άξιο μελέτης η στάση της γενιάς μου ,της του πολυτεχνείου που φέρει ευθύνη για την τωρινή καταστροφή. Μια γενιά που μετέτρεψε το όραμα του Ελληνισμού ,την μεγάλη ιδέα ,σε καθημερινότητα με αυτοσκοπό την καλοπέραση αδιαφορώντας για γενεαλογική παρακαταθήκη και Εθνική Ιστορία.

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ ετοιμάζει η Ομάδα Εθελοντών του Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης το Σαββατοκύριακο!



Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και η Ομάδα Εθελοντών του δήμου σας προσκαλούν στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BaZaar το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.30-20.00 στο 2ο -12ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (Γήπεδο Φιλίππου). Tα έσοδα του BaZaar θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών και δράσεων για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

"Ξαναχτύπησαν" στη Βαρβάκειο οι μυστηριώδεις γυναίκες - ΒΙΝΤΕΟ

Ξαναχτύπησαν στη Βαρβάκειο οι μυστηριώδεις γυναίκες - ΒΙΝΤΕΟ
Επανεμφανίστηκαν στη Βαρβάκειο οι 12 κυρίες που πληρώνουν όλες τις αγορές των πελατών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, σήμερα εμφανίστηκαν και πάλι οι εν λόγω γυναίκες με 3.000 ευρώ η καθεμία και προέτρεπαν τον κόσμο να αγοράσει, όσα έχει ανάγκη, καθώς, όπως έλεγαν, θα πλήρωναν αυτές το κρέας που θα αγόραζαν.

Αυξήθηκε κατά μια εξαετία το προσδόκιμο ζωής



Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον μία εξαετία από το 1990 χάρη στη μείωση του ποσοστού των θανάτων από καρκίνο και από καρδιακά νοσήματα στις πλούσιες χώρες και στα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης από διάρροια, ελονοσία και φυματίωση στις φτωχές χώρες

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Adieu jolie Candy Herve Vilar 1969

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

ΕΕΘ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μετρό της Θεσσαλονίκης



«Δυστυχώς τα χειρότερα σενάρια για την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνονται. Στον ορίζοντα υπάρχουν πολύμηνες έως πολύχρονες καθυστερήσεις ενός έργου, που σχεδιάστηκε για να αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα της Θεσσαλονίκης και εξελίσσεται σε εφιάλτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας!


του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.
   

 «Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν οΠέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό ΠΑΙΧΝΊΔΙ, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.

Θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους στα Υπουργεία




Ποιοι και πώς μπορούν να κάνουν αίτηση


Προσλήψεις για 50.000 ανέργους, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε Δήμους και στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού –Αθλητισμού και Υγείας έρχονται για το 2015.
Ήδη τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (αρ. φύλλου 3172 της 26ης Νοεμβρίου) η σχετική απόφαση, που καθορίζει τους σκοπούς της πράξης, τους ωφελούμενους και τα κριτήρια μοριοδότησης.

Μετρό: Το έργο-ορόσημο που έγινε εφιάλτης της Θεσσαλονίκης


Μετρό: Το έργο-ορόσημο που έγινε εφιάλτης της Θεσσαλονίκης

Οργή, αγανάκτηση και μελαγχολία είναι τα αισθήματα που προκαλούνται από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μετρό, με την αίτηση διάλυσης της σύμβασης που υπέβαλε η Κοινοπραξία. Γράφει ο Γιώργος Μητράκης
του Γιώργου Μητράκη
Οι εξελίξεις γύρω από το μετρό της Θεσσαλονίκης προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Οργή, αγανάκτηση, μελαγχολία.

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 18-12-2014


Καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες μόνο στο Ανατολικό Αιγαίο...
και τα δυτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα πρώτα στο Αιγαίο και κατόπιν στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν, ενώ στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Οι πολιτικές εφημερίδες

dia
Οι πολιτικές εφημερίδες