Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μύθοι και συμβουλές για τη σωστή φόρτιση των smartphones





Από την εποχή των πρώτων κινητών τηλεφώνων, οι συμβουλές για τη σωστή φόρτιση των συσκευών έδιναν και έπαιρναν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Τι ισχύει όμως και τι είναι μύθος;

Στο φως οι Σφίγγες της Αμφίπολης 2.300 χρόνια μετά (ΦΩΤΟ)





Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι δύο μαρμάρινες Σφίγγες που βρέθηκαν στην είσοδο του Τάφου της Αμφίπολης, καθώς απομακρύνθηκαν οι γύρω μαρμάρινες πλάκες. Τα αγάλματα έχουν ύψος 1,45 μ. ενώ υπολογίζεται πως αυτό θα ξεπερνούσε τα δύο μέτρα μαζί με τις κεφαλές, που όμως δεν διασώζονται στη θέση τους.

Το προσκλητήριο μου έπεσε απ' τα χέρια..*

   

( * Εμβληματικός στίχος, εμβληματικού τραγουδιού, του μεγάλου Μάκη Χριστοδουλόπουλου.)

    




 Και μπορεί εμάς να μην μας έπεσε κανένα προσκλητήριο απ' τα χέρια,
     ..μας έπεσαν όμως οι μασέλες απ' την έκπληξη, και τα νεφρά απ' τα γέλια,
     ..ακούγοντας τον
Μπουμπούκο να απευθύνει έκκλησηενότητας (!) ακόμα και σε αρχηγό αντιμνημονιακού κόμματος, με την φράση: '' έχουμε την ευθύνη να βρούμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε, όσοι αυτοπροσδιοριζόμαστε δεξιοί και κεντροδεξιοί ''!!!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΕΤΡΙΝΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!!!









ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ...
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα μας. Η ιστορική κληρονομιά μας περνάει σε ιδιώτες σε τιμές μάλιστα απόλυτα εξευτελιστικές. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Καθημερινή, οι φάροι είναι... 

Η υπεραιωνόβια ελιά στο νησί της Αίγινας στην 11η θέση για τα πιο όμορφα δέντρα του κόσμου








Η υπεραιωνόβια ελιά στο νησί του Αργοσαρωνικού κατέκτησε την 11η θέση σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τα πιο όμορφα δέντρα του κόσμου.
Η χώρα μας είναι γνωστή για τις φυσικές ομορφιές της. Παραλίες, βουνά και μαγευτικά τοπία συνθέτουν την Ελληνική γη, κάνοντάς την αναμφισβήτητα ένα ακαταμάχητο προορισμό.

ΒΙΝΤΕΟ: Γιουχάισαν κυβερνητικό βουλευτή “Έξω… Αίσχος… Προδότες… Πουλημένοι …”




Γιουχάισαν κυβερνητικό βουλευτή
Γιούχαραν κυβερνητικό βουλευτή
Το «κράξιμο της αρκούδας «έφαγε ο μνημονιακός Βουλευτής στην Πάτρα, ενώ την γιούχα δεν απέφυγε και ο Υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας.
Αυτά παθαίνει όποιος είναι εκτός τόπου και χρόνου,.,,, όποιος κυβερνητικός βαστάζος πίστεψε το ψέμα Σαμαρά για το success story…

Βρετανία: Δείτε τι σκαρφίστηκε ένας νεαρός για να βρει δουλειά!

Βρετανία: Δείτε τι σκαρφίστηκε ένας νεαρός για να βρει δουλειά!Ένας 22χρονος άντρας στο Λονδίνο είχε στείλει 300 αιτήσεις για δουλειά μαζί με το βιογραφικό του, αλλά δεν είχε πάρει καμιά απάντηση. Τότε σκέφτηκε να κάνει κάτι πρωτότυπο…

Τετάρτες και όχι Δευτέρες οι προβολές στο "Cine Δημαρχείο" - Δείτε περισσότερες αλλαγές στο πρόγραμμα των υπαίθριων προβολών








Τροποποιήσεις ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Μία τελευταία ευκαιρία για τους "μετανοημένους" αιώνιους φοιτητές ζητούν οι Πρυτάνεις








Την επισήμανση πως περίπου ένας στους δέκα «αιώνιους» φοιτητές έχει επαναδραστηριοποιθεί πρόσφατα για να πάρει το πτυχίο του, κάνουν οι πρυτάνεις προς τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Συλλαλητήρια στα εγκαίνια της ΔΕΘ ετοιμάζουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ







Δύο συλλαλητήρια, με αιχμή τα αιτήματα των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και της πολιτικής της κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Εκθεσης, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Guarda como dondolo Edoardo Vianello

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

οι τρεις αγώνες (άρθρα με νόημα)


Οι Τρεις Αγώνες








Στα παλιά τα χρόνια, υπήρχε ο μύθος ενός νεαρού αθλητή που επιζητούσε συνεχώς τη δόξα και η νίκη σήμαινε τα πάντα γι’ αυτόν.
Μια μέρα, ο νεαρός προπονούνταν για έναν αγώνα δρόμου που θα γινόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στον οποίο θα συμμετείχε ο ίδιος και άλλοι δύο αθλητές.

Φορολογούμενοι τρέχουν να δηλώσουν ακατάσχετους λογαριασμούς - 81.000 πολίτες το έχουν κάνει ήδη






Περίπου 81.000 πολίτες εχουν αξιοποιήσει ως τώρα την ειδική εφαρμογή στο TAXIS που δίνει τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.

Εγκύκλιος κόλαφος για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες - Δέσμευση καταθέσεων για ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ







Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για τους οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσιών Εσόδων που εστάλη στις Εφορίες.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο «κόκκινο» χτυπάει στις εφορίες για μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και η αποφυγή φόρου ξεπερνά τις 15.000 ευρώ,

ΕΛ.ΑΣ.: Πού μετακινούνται αντιστράτηγοι, υποστράτηγοι και ταξίαρχοι










Δεκάδες μετακινήσεις και τοποθετήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της Αστυνομίας περιλαμβάνουν οι αποφάσεις που πήρε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημ.Τσακνάκης.

Στα 1.048 ευρώ μεικτά ο μέσος μισθός στην Ελλάδα - Πόσοι αμείβονται με λιγότερα από 500 ευρώ και πόσοι με πάνω από 4.000 ευρώ






Κάτω από τα 730 ευρώ έχει υποχωρήσει η μηνιαία αμοιβή για σχεδόν το 50% των μισθωτών, ενώ ένας στους τρεις αμοίβεται χαμηλότερα από τις προβλεπόμενες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Τέσσερις ταράτσες κτιρίων στη Θεσσαλονίκη μετατρέπονται από απόψε σε θερινά σινεμά








Από σήμερα Τετάρτη 20 έως την Κυριακή 24 Αυγούστου, τέσσερις ταράτσες κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, θα μετατραπούν, στο πλαίσιο του «360° Taratsa film Festival», σε θερινούς κινηματογράφους. Οι τρεις από αυτές θα φιλοξενούν προβολές κλασικών ταινιών και στην τέταρτη θα προβληθούν οι 39 μικρού μήκους ταινίες που επιλέχθησαν για το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ.

Θα χάνουν το ταξί τους όσοι αυτοκινητιστές χρωστούν στον ΟΑΕΕ







Οργή στις τάξεις των αυτοκινητιστών προκάλεσε η αποστολή ειδοποιητηρίων σε όσους έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ τις οποίες δεν έχουν ρυθμίσει, καθώς πλέον κινδυνεύουν με κατάσχεση και τα οχήματά τους.