Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τι θα έκανε ένας επιστήμονας για να σταματήσει τον λόξυγκα

Τι θα έκανε ένας επιστήμονας για να σταματήσει τον λόξυγκαΚαι ποιος δεν έχει πάθει λόξυγκα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, ώστε να αναζητά τρόπους προκειμένου να τον σταματήσει.

Η επιστήμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα που ακριβώς οφείλεται αυτή η ακούσια σύσπαση των αναπνευστικών μυών που ενεργοποιεί την αλληλουχία των αντιδράσεων.

Κάτι περίεργο συμβαίνει (διαβάστε το με προσοχή!)


Του Άγη Βερούτη
    Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Διαφορετικά δεν θα είχαμεεσπευσμένη ψήφιση διατάξεων που να παρέχουν το ακαταδίωκτο από ποινική ή άλλη δίωξη για στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, ή ακόμη και για ουσιαστική αμνηστία σε ποινικές διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει.
    Ειδικά στο θέμα του ΟΑΕΕ, ο αποκλεισμός πάνω από 400.000ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών καθώς και άλλου ενός εκατομμυρίου μελών των οικογενειών τους, από υπηρεσίες υγείας που έτσι κι αλλιώς τους χρεώνονται, θα ήταν αρκετός σε πολλές χώρες να ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση, όμως στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Τουναντίον.

Με μόλις δύο τηλεφωνήματα του Μπαρόζο (!) εξαερώθηκε η "πατριωτική πολιτική" του Α.Σαμαρά






 Ο "πατριώτης", ο "αντιμνημονιακός", ο "ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ Αντώνης Σαμαράς" τελικά ήταν υπόθεση ... δύο τηλεφώνων από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζε Mανουέλ Μπαρόζο για να πει "Ναι σε όλα" και να γίνει ο πιο πιστός οπαδός της τρόϊκα.
    Το πρώτο τηλεφώνημα του έγινε όταν του ζητήθηκε να απορρίψει το δημοψήφισμα για το ευρώ και να προχωρήσει σε δήλωση υπακοής στο Μνημόνιο την 1η Νοεμβρίου 2011 και το δεύτερο για να πει "Ναι" στον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο που θα αναλάμβανε να μας οδηγήσει στο δεύτερο Μνημόνιο, δέκα ημέρες μετά!

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ



http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Τι σημαίνει "ψήφος", "μαύρο" και "δαγκωτό";




    Η λέξη «ψήφος», προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «ψάω», που σημαίνει λειαίνω, ομαλύνω. Η ψηφοφορία στη Σπάρτη της Αρχαίας Ελλάδας γινόταν δια βοής ενώ στην Αθήνα δια ανάτασης των χειρών (φανερή) ή δια οστράκων και σφαιριδίων (κρυφή).
    Το χειρόγραφο ψηφοδέλτιο εμφανίσθηκε στη νεότερη Ελλάδα για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 1834 αλλά καταργήθηκε το 1864. Στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την χειραγώγηση των αγράμματων Ελλήνων, αντικατέστησαν το ψηφοδέλτιο με ένα μικρό μολυβένιο βόλο, το σφαιρίδιο.

Αυτή είναι η νεότερη δήμαρχος της χώρας


Μια νέα γυναίκα, η Μαρία Κακαλή είναι η νέα Δήμαρχος του Αη Στράτη. Μόλις 27 χρονών, από τις νεαρότερες υποψηφίους δημάρχους της χώρας, θα διοικεί το ακριτικό, πανέμορφο, ιστορικής μνήμης νησί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Έρχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων

Έρχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων - Ποιοι πληρώνουν περισσότερα, ποιοι λιγότερα - Αναλυτικά παραδείγματα

Ερχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων - Ποιοι πληρώνουν περισσότερα, ποιοι λιγότερα - Αναλυτικά παραδείγματα
Τα «ραβασάκια» του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα λάβουν τον επόμενο μήνα περίπου 5 εκατομμύρια νοικοκυριά, με τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν 600 ευρώ κατά μέσο όρο για την ακίνητη περιουσία τους.
Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του νέου φόρου και η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις ή ολόκληρο το ποσό του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ από τον νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.) αλλά και κτίσματα τα οποία δεν έχουν καθόλου... στέγη.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Τα 40στά γενέθλια του Κύβου του Ρούμπικ

Τα 40στά γενέθλια του Κύβου του Ρούμπικ
Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στον, γνωστό σε όλους, Κύβο του Ρούμπικ, το τρισδιάστατο μηχανικό παζλ του Ούγγρου γλύπτη Έρνο Ρούμπικ.

Ψήφισαν "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Ψήφισαν όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ