Σάββατο 10 Μαΐου 2014

το θαυμα της φύσης


ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Η μεγαλύτερη δεντρόφυτη λεωφόρος στον κόσμο!

       

perierga.gr- Η μεγαλύτερη δεντρόφυτη λεωφόρος στον κόσμο!
Η λεωφόρος Cedar στην πόλη Nikko της Ιαπωνίας εκτείνεται σε μήκος 37   χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές της έχει περίπου 13.000 φυτεμένους κέδρους, συγκεκριμένα Sugi (ένα ενδημικό ιαπωνικό είδος κέδρου). Ο δρόμος έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως «η μεγαλύτερη δεντρόφυτη λεωφόρος του κόσμου». Ο δρόμος δημιουργήθηκε πριν από 400 περίπου χρόνια, από τον Matsudaira Masatsuna, έναν τοπικό φεουδάρχη.

Οι πολιτικές εφημερίδες





Οι πολιτικές εφημερίδες
Οι πολιτικές εφημερίδες
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Σετ φωτογραφιών

Ιριδίζον Ανταρκτική
Απίστευτο Φωτογραφίες (74 pics)

Εγκληματικό το νομοσχέδιο για τις ακτές μας

Αγαπητοί φίλοι,
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό. Ίσως έχετε ακούσει το θέμα από τα μέσα ενημέρωσης.
Μου είναι αδύνατο να συνοψίσω σε μερικές γραμμές τα προβλήματα του νομοσχεδίου, αλλά ελπίζω να σας δώσω μια ιδέα:

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

«Εφυγε» ο πατέρας του «μαγικού ρεαλισμού» Γκαμπριέλ Γκαρσία ΜάρκεςΖώντας με τις λέξεις, ζώντας από τις λέξεις. Ακόμα και την ύστατη στιγμή, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έδωσε τη μάχη του γράφοντας, συνομιλώντας με τον εαυτό του και τους αναγνώστες. Το παρακάτω κείμενο είναι από τα έσχατα του μέγιστου «Γκάμπο» και το έγραψε όταν έμαθε από τους γιατρούς πως πρέπει να παλέψει σκληρά με τον θάνατο.
Γράφει ο σημαντικός Νομπελίστας συγγραφέας:

Οι παγίδες του Ε9 για το 2014


Οι παγίδες του Ε9 για το 2014Οι παγίδες του Ε9 για το 2014
Παγίδες κρύβει η υποβολή του Ε9. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα ακόλουθα σημεία κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του 2014.

Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!

Η Crater Lake στο Όρεγκον φημίζεται για τη μεγάλη καθαρότητα των νερών της, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως την καθαρότερη λίμνη στον κόσμο! Και όχι άδικα…




perierga.gr - Η καθαρότερη λίμνη στον κόσμο!
Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που λιώνουν από τα γύρω βουνά και -το σημαντικότερο- δεν έχει ούτε παραποτάμους να χύνονται στο εσωτερικό της αλλά ούτε και «εισόδους» ή ανοίγματα σε κάποιο σημείο, που να τη φέρνουν σε επαφή με άλλα ύδατα!

Με διατάξεις-σκάνδαλο, αμνηστεύουν προκαταβολικά τους εαυτούς τους


Με διατάξεις-σκάνδαλο, αμνηστεύουν προκαταβολικά τους εαυτούς τους


Με-διατάξεις-σκάνδαλο-αμνηστεύουν-προκαταβολικά-τους-εαυτούς-τους
Με «φάμπρικα» ρυθμίσεων που προβλέπουν την… προληπτική αμνήστευσης κρατικών λειτουργών και κυβερνητικών στελεχών… προετοιμάζεται για τις εκλογές η κυβέρνηση.