Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Έρνεστ Χέμινγουέι: «Στην προκυμαία της Σμύρνης»


Για να μη γίνει «ανάμνηση» η μνήμη.  

Έρνεστ Χέμινγουέι: «Στην προκυμαία της Σμύρνης»

Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και την κατέγραψε ο μεγάλος Νομπελίστας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΕΟΤΗΤΑ...


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
Συνέβη, σύμφωνα με δημοσίευμα, στη Αμερική
    Ένας δικηγόρος αγόρασε ένα πακέτο πούρα και τα ασφάλισε αμέσως με ασφάλεια πυρός από κάθε αιτία! ....
(ΠΑΡΑΛΟΓΟ)
    Έπειτα από μερικούς μήνες που κάπνισε τα πούρα, ζήτησε από την ασφαλιστική εταιρεία αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στα πούρα του από τη φωτιά! ....
(ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ)
    Φυσικά, η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει, με το επιχείρημα ότι ο δικηγόρος απλώς είχε καταναλώσει τα πούρα του με το συνηθισμένο - για πούρα - τρόπο ...
(ΛΟΓΙΚΟ)

Απόστρατοι: Φωτιά και Λάβρα θα είναι η Ψήφος μας !


ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ
    Τους έχω πάντα στο μυαλό μου”, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τους ένστολους, στην συνέντευξη που έδωσε στονΑΝΤΕΝΝΑ και στους δημοσιογράφους Μαρία Χούκλη και Δημήτρη Κοτταρίδη.
      Τους (ένστολους ) και όχι τους Αξιωματικούς έφερε ως παράδειγμα και για την αποκατάσταση αδικιών από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του.
    Προφανώς εννοώντας το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ που κάποιοι θα λάβουν σε δυο μέρες.
    Βέβαια κάποιος πρέπει να του σφυρίξει του Αντώνη οτι η δική του Κυβέρνηση με την συνδρομή Βενιζέλου ψήφισε τον Ιανουάριο του 2013 μέτρα εναντίον των Αποστράτων και μόνον αυτών, Αξιωματικών τω Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας !

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ηλικία.....(μια κατάσταση του νου!)

Ο «ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ» ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ…



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
     Το χειρότερο πράγμα για ένα λαό που έχει χάσει τα πάντα είναι να απελπιστεί τόσο, σε σημείο που να θεωρεί πως κάθε κίνηση αντίστασης του είναι χαμένη, πως κάθε προσπάθεια αντίδρασης του είναι μάταιη, πως κάθε σκέψη να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο είναι καταδικασμένη ουτοπία. Ο λαός αυτός, ζαλισμένος και «υπνωτισμένος» από ένα σύστημα που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να τον αποπροσανατολίσει και να τον καθηλώσει, είναι καταδικασμένος σε αργό θάνατο, είναι πρόβατο επί σφαγή και οι δήμιοι του είναι οι μεγάλοι προδότες του.
    Όταν ανοίγεις μια συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές οι περισσότερες απόψεις που θα ακούσεις είναι ότι : «όλοι το ίδιο είναι», «ότι και να κάνεις το παιχνίδι είναι σημαδεμένο», «ότι και να ψηφήσεις πάλι αυτοί θα βγουν», «ο Έλληνας δεν αλλάζει» και το χειρότερο από όλα, «αυτός ο τόπος είναι καταραμένος και ποτέ δεν θα έχει προκοπή». Έτσι μας έχουν κάνει να πιστεύουμε αυτοί που μας θέλουν πρόβατα. Έτσι μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε. Ότι όλα είναι μαύρα και πως δεν υπάρχει πια σωτηρία και αυτός ο λαός είναι χαμένος και καταδικασμένος.

τα σπήλαια της μεγαλύτερης λίμνης της παταγωνίας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Ενώ ένας άνδρας γυάλιζε το νέο αυτοκίνητό του, ο ηλικίας 4 ετών γιος του, πήρε μια πέτρα και γρατσούνισε με γραμμές μέρος του αυτοκινήτου. Στο θυμό του απάνω, ο άνδρας αυτός πήρε το χέρι του παιδιού του και χρησιμοποιώντας ένα γαλλικό κλειδί, το χτύπησε πολλές  φορές …

Εκλογές 2014 - Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: Απώλειες μισθών 38% - Απώλειες συντάξεων 45%

Εκλογές 2014 - Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω: Απώλειες μισθών 38% - Απώλειες συντάξεων 45%
Το παραμύθι της «κυβερνητικής σταθερότητας» και η ζοφερή πραγματικότητα των αριθμών. Επειδή ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι η... καραμέλα της «κυβερνητικής σταθερότητας», το περίφημο «ψηφίστε μας για να μην υπάρχουν πολιτικοί και κοινωνικοί τριγμοί», σας υπενθυμίζουμε την ζοφερή πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία των επίσημων αρχών.
Πριν φτάσετε στο παραβάν, θυμηθείτε ότι

Ενεργειακά έργα και ΑΟΖ

Ενεργειακά έργα και ΑΟΖ.

Η δράση της ελληνικής και της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης πάνω στις πατρίδες μας είναι τόσο μεγάλη που έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί τις συνθήκες του μέλλοντος που αποτελούν πλαίσιο για την αλλαγή φάσης. 

Με αυτόν τον τρόπο εισήλθαμε στην έννοια της γαλάζιας ενέργειας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να δούμε τώρα και τα νοητικά σχήματα των ενεργειακών έργων που μας συνδέουν με το μέλλον. Στο τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος εμφανίζεται επίσημα και από τις ελληνικές απαιτήσεις το EuroAsia Interconnector: Διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας μεταξύ Hadera (Ισραήλ) και περιοχής Αττικής, γνωστή ως Euro-Asia Interconnector.

Δημοκρατία τύπου ''συγκυβέρνησης''..

Δημοκρατία τύπου ''συγκυβέρνησης''..

   































 Αυτή είναι η αφίσα που η δημοκρατική κυβέρνηση Ψευταρά απαγόρευσε σήμερα με Υπουργική Απόφαση, η οποία,
     ..απαγορεύει σε συνδικαλιστικές οργανώσεις επιστημονικών και λοιπών κλάδων,την ''μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικό'',
     ..και άρα να βλάψει την κυβέρνηση, εν όψει βεβαίως των εκλογών!

Έρχοντοι αλλαγές σε ΚΟΚ και διπλώματα


Έρχονται αλλαγές σε ΚΟΚ και διπλώματα







Έρχοντοι αλλαγές σε ΚΟΚ και διπλώματα
Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αλλά και στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ;;;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ;;;


paisiosΚατά την τελευταία συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνήλθε υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, εκτός άλλων,